Nové systémy IBM POWER7 jako první ve své třídě splnily požadavky ENERGY STAR na účinnost

14. 4. 2010

[Tisková zpráva] Servery Power 750 Express a Power 755 jsou první čtyřsocketové systémy, které splnily podmínky pro udělení známky kvality

Armonk, New York – 1. dubna 2010: Společnost IBM (NYSE: IBM) oznámila, že její modely Power 750 Express a Power 755 s procesory POWER7 jsou prvními čtyřsocketovými systémy ve své třídě, které splnily podmínky pro získání známky ENERGY STAR®. ENERGY STAR je program podporovaný americkou vládou, který pomáhá podnikům a jednotlivcům chránit životní prostředí prostřednictvím vysoké energetické účinnosti.

Počítačový systém má nárok získat známku ENERGY STAR, pokud splní určité normy pro napájení a energetickou účinnost a také v pravidelných intervalech poskytuje uživatelům údaje o spotřebě energie, tepelném vyzařování a využití procesoru.(1) Kromě toho musí výrobce poskytnout informace o jeho příkonu a výkonu americkému Úřadu pro ochranu životního prostředí (EPA) a Ministerstvu energetiky, které spoluřídí program ENERGY STAR.

Systémy Power 750 Express a Power 755 s inovovaným procesorem IBM POWER7(2) poskytují až čtyřikrát vyšší výkon za stejnou cenu – a jsou třikrát až čtyřikrát energeticky efektivnější než systémy POWER6, které nahrazují.(3) Díky svým funkcím řízení spotřeby energie pomáhají servery Power 750 Express a Power 755 klientům maximálně využít každou kilowatthodinu spotřebované energie. Kromě úspory energie šetří také místo v datovém centru.

Mikroprocesory POWER7 jsou vybaveny inteligentními funkcemi, které pomáhají dynamicky optimalizovat spotřebu energie a výkon, aby vyváženě plnily požadavky pracovních úloh:

• Režimy Power Saver Mode a Dynamic Power Saver Mode: Tyto režimy omezují spotřebu energie snížením frekvence procesoru na polovinu, případně optimalizují spotřebu energie modulací napětí a frekvence.
  • Processor Core Nap: Režim nízké spotřeby, ve kterém hardware při nepřítomnosti pracovní úlohy zastaví běh procesorového jádra zablokováním většiny obvodů uvnitř jádra.
  • Processor Folding: Tato funkce přizpůsobuje a optimalizuje počet procesorů přidělených aktuální pracovní úloze a nepotřebné procesory přepíná do módu Nap (módu „krátkého spánku“).
  • EnergyScale pro vstupní/výstupní systémy: Systémy IBM POWER7 automaticky vypínají prázdné nebo nevyužívané sloty adaptéru PCI.

Program ENERGY STAR se zaměřuje na ochranu životního prostředí prostřednictvím označování a propagace energeticky účinných produktů. Společnost IBM se aktivně podílela na vývoji specifikací ENERGY STAR pro serverová a úložná zařízení a pomáhala při vývoji kritérií poskytnutím technických odborných informací a provozních údajů zařízení.

Společnost IBM a program ENERGY STAR
Další informace najdete na webu www.ibm.com/sys­tems/greendc/gre­en_technology/e­nergy_star/in­dex.html

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!