Nové verze nástrojů AirMagnet Survey 5.0 a Planner 5.0 nabízejí automatické plánování WLAN a simulaci změn v síti

29. 11. 2007

[Tisková zpráva] Společnost BLUECOM, dodavatel řešení pro řízení a správu komunikačních a síťových systémů, představuje nové verze programů pro plánování a průzkum bezdrátových sítí AirMagnet Planner 5.0 a AirMagnet Survey 5.0.

Aplikace AirMagnet Survey je ideálním pomocníkem při analýze stávajícího bezdrátového prostředí. Pomocí komplexní kombinace různých metod získávání dat je schopen vytvořit podrobnou mapu síťového prostředí v analyzované oblasti. Naproti tomu AirMagnet Planner slouží k plánování nových bezdrátových sítí na základě známých vlivů prostředí na signál.

Nová verze systému AirMagnet Survey 5.0 přináší několik klíčových vylepšení. Umožňuje porovnat dva různé průzkumy sítě a identifikovat případné změny. Dokáže identifikovat místa, kde může docházet k rušení nebo přílišné hustotě signálu, k negativním interferencím nebo ke zhoršování kvality sítě vlivem přírodních či situačních podmínek. Lze ji použít k přesnému zaměření zdrojů signálu, například k identifikaci neznámých či neautorizovaných zařízení.

Na základě získaných dat dokáže AirMagnet Survey 5.0 virtuálně simulovat síťové prostředí a jeho změny po přidání nových zařízení. Administrátoři systémů se už nemusí obávat změn v infrastruktuře, neboť získají obrázek o tom, jak se bezdrátové prostředí změní po plánovaných úpravách. Díky této vlastnosti mohou společnosti ušetřit nemalé prostředky a v rekordně krátké době zefektivnit bezdrátovou komunikaci.

Nástroj AirMagnet Planner slouží k plánování nových bezdrátových sítí. Na základě informací o prostředí a materiálech, z nichž se skládá (mapa budovy, umístění větších předmětů a síťových prvků), dokáže přesně vypočítat intenzitu wi-fi signálu na různých místech. Na základě těchto dat je možné optimalizovat umístění jednotlivých přístupových bodů i jejich konfiguraci tak, aby bezdrátová síť byla k dispozici na všech místech, která mají být pokryta, a naopak nezasahovala tam, kde by to mohlo být nežádoucí (do nekontrolovaných veřejných prostor atp.).

Novinkou AirMagnet Planneru 5.0 je automatické modelování bezdrátové sítě. Tato funkce pomáhá optimalizovat umístění přístupových bodů na základě požadavků uživatelů na pokrytí. Po zadání plánu budovy a požadovaného pokrytí Planner 5.0 automaticky vygeneruje seznam s umístěním jednotlivých přístupových bodů.

Kombinace obou nástrojů umožňuje administrátorům a všem, kdo plánují bezdrátovou infrastrukturu, rychle a spolehlivě identifikovat současný stav a navrhnout optimální kroky pro výstavbu nebo zefektivnění vlastního bezdrátového prostředí. Podniky s nimi dosáhnou nemalé úspory času i finančních prostředků a především se vyvarují experimentování s umístěním a konfigurací bezdrátových prvků.

Více informací lze získat na adrese www.airmagnet­.cz/airmagnet-survey.html, www.airmagnet­.com/products/sur­vey/ a www.airmagnet­.com/products/plan­ner/.

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET