Nové zařízení IBM přináší služby podnikového cloudu

20. 5. 2009

[Tisková zpráva] První hardware svého druhu v kombinaci s novým softwarem urychluje nasazování aplikací

Armonk, New York: Společnost IBM představila dva nové produkty, které umožní zákazníkům jednoduše rozšířit jejich investici do architektury SOA i na prostředí služeb cloudu. Nové produkty umožní klientům snadno vytvářet a spravovat aplikační prostředí v privátním cloudu.

Jedná se o produkty:

• IBM WebSphere CloudBurst Appliance – nové hardwarové zařízení pro přístup k virtuálním instalacím softwaru a vzorcům, které lze použít tak, jak jsou nebo snadno přizpůsobit a poté bezpečně nasadit, spravovat a udržovat v privátním cloudu.
  • IBM WebSphere Application Server Hypervisor Edition – verze softwaru IBM WebSphere Application Server optimalizovaná pro virtualizovaná serverová prostředí jako VMware, která se dodává předinstalovaná v zařízení WebSphere Cloudburst.

První hardwarové zařízení svého druhu WebSphere CloudBurst uchovává a zabezpečuje instalační snímky a vzorce softwaru WebSphere Application Server Hypervisor Edition, jež mají být rozptýleny v cloudu. WebSphere CloudBurst pomáhá zákazníkům snadno a rychle vyvíjet, testovat a nasazovat podnikové aplikace, což ukončí ruční, složité a časově náročné procesy spojené s tvorbou aplikačních prostředí.

Tyto nové produkty staví na více než desetiletých zkušenostech IBM s doporučenými postupy v oblasti správy softwaru pro ekonomicky výhodné, rychlé a opakovatelné nasazování aplikací. Jsou rovněž plně integrovány s vývojovými a řídícími nástroji IBM Rational a Tivoli, takže klientům poskytují bezproblémovou koncovou podporu, kterou požadují.

Nové řešení IBM Rational Automation Framework pro WebSphere optimalizuje nasazování konfigurací a aplikací a pomáhá přizpůsobovat vzorce WebSphere CloudBurst. Poskytuje více než 400 v praxi osvědčených, automatizovaných úloh pro nasazení konfigurací a aplikací v prostředí WebSphere Application Server.

Mimo to se WebSphere CloudBurst doplňuje s nástrojem Tivoli Service Automation Manager pro podporu moderního, dynamičtějšího datového centra. Automatizací vývojových a řídících procesů v prostředích cloud computingu založených na platformě WebSphere šetří náklady na provoz IT.

V rámci svých iniciativ v oblasti veřejných cloud sítí dále IBM ohlašuje sadu strategických a obchodních procesních nástrojů BPM BlueWorks, jež fungují v prostředí cloudu. BPM BlueWorks poskytuje podnikovým uživatelům jistotu, kterou potřebují k implementaci podnikových strategií založených na osvědčených metodách řízení podnikových procesů.

Kromě těchto produktů IBM rovněž oznamuje dostupnost produktů IBM Mashup Center a Lotus Forms Turbo pro vývojové a zkušební užití v prostředí Amazon EC2 a plánuje k těmto produktům přidat také WebSphere Application Server a WebSphere eXtreme Scale.

S více než 7 000 zákaznickými implementacemi v celosvětovém měřítku je IBM lídrem trhu v segmentu SOA.

WebSphere CloudBurst Appliance a WebSphere Application Server Hypervisor Edition jsou k dispozici od 2. čtvrtletí 2009. Další informace najdete na webu www.ibm.com/clou­dburst

Další informace o tom, jak IBM pomáhá klientům a obchodním partnerům přijímat díky architektuře SOA chytřejší a rychlejší rozhodnutí, najdete na webu: http://www.ib­m.com/soa

Root.cz: Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu