Novell koupí předního dodavatele řešení pro správu datových center PlateSpin

6. 3. 2008

[Tisková zpráva] Vedoucí pozici Novellu v oblasti interoperability upevní první řešení na trhu pro správu pracovních úloh napříč fyzickými a virtuálními infrastrukturami

Praha, Česká republika – 5. března 2008 – Společnost Novell oznámila uzavření definitivní dohody o akvizici společnosti PlateSpin Ltd. Tato akvizice upevní vedoucí pozici společnosti Novell v datových centrech další generace, neboť umožní Novellu poskytovat jediné řešení dynamického provozu zásadních podnikových služeb ve fyzických i virtuálních infrastrukturách. Společnost PlateSpin nabízí komplexní řešení správy heterogenních pracovních úloh, jež pokrývají data, aplikace a operační systémy fyzických i virtuálních hostitelů. Tato řešení zvyšují rychlost a kvalitu konsolidace serverů, relokace datových center a obnovení po havárii. Novell a PlateSpin společně zajistí bezkonkurenční podporu smíšených infrastrukturních prostředí s produkty pro správu a optimalizaci celého životního cyklu pracovních úloh v operačních systémech Linux, UNIX a Windows, ve fyzickém i virtuálním datovém centru. Společná řešení přinesou zákazníkům vynikající hodnotu, pomohou jim snížit náklady, dosáhnout vyšší úrovně služeb a lépe reagovat na výkyvy požadavků.

„Flexibilní, automatické řídící nástroje, které plně využívají prostředky serverů a umožňují přesouvat pracovní úlohy, jsou pro optimalizaci datového centra nezbytné,“ řekl Stephen Elliot, ředitel výzkumu softwaru pro správu podnikových systémů ve společnosti IDC. „Heterogenní virtualizační architektury se v příštích třech letech stanou pro většinu organizací IT samozřejmostí. Proto musí tyto organizace nakoupit řešení správy datového centra, jež umožní průběžně snižovat provozní náklady a také integrovat a spravovat virtuální počítače v rámci serverových i úložných infrastruktur pro větší kontrolu a přehled o hardwaru a virtualizovaném softwaru.“

Optimalizace datového centra
Novell bude díky akvizici společnosti PlateSpin schopen nabídnout zákazníkům ucelené řešení s výkonnou virtualizační platformou a špičkovým řešením správy heterogenních systémů. Novell a PlateSpin společně vyřeší mnohé problémy datových center, s nimiž se zákazníci v současné době potýkají:

• Relokace: Plně integrovaná sada produktů PlateSpin automatizuje posouzení a migraci datových center, konsolidaci serverů, relokaci datových center a modernizaci hardwaru. Pomáhá tak zákazníkům ušetřit náklady, snížit spotřebu energie a ušetřit místo v datovém centru.
  • Ochrana: Řešení obnovení po zhroucení PlateSpin nabízejí cenově dostupnou ochranu pracovních úloh, jež chrání fyzické a virtuální servery v datovém centru pomocí virtualizační technologie, poskytuje lepší zabezpečení a zajištěnou kontinuitu provozu.
  • Přidělování pracovních úloh: Technologie PlateSpin nabídnou zákazníkům jednotné pojetí konfigurace fyzických a virtuálních pracovních úloh bez ohledu na platformu. Odpadá tak proces ruční instalace a výrazně se zkracuje doba potřebná k přidělení nových serverových úloh. Také zákazníkům umožní reagovat na měnící se požadavky na přidělení prostředků v okamžicích špičkové poptávky nebo při laboratorním testování.
  • Optimalizace a správa: Řešení Novell a PlateSpin optimalizují rovnováhu mezi fyzickými a virtuálními infrastrukturami tím, že automaticky monitorují a přizpůsobují infrastrukturu podle dostupnosti serverů a požadavků na pracovní úlohy. Automatizací procesu a zajištěním lepšího přehledu o využívání fyzických a virtuálních prostředků pracovními úlohami dosáhnou zákazníci vyššího využití serverů. Lepší řešení běžných problémů spojených s přesuny pracovních úloh jim pomůže optimalizovat provoz datových center.

Akvizice společnosti PlateSpin usnadní podporu různých operačních systémů a virtualizačních platforem v heterogenních datových centrech. Upevní také vedoucí pozici Novellu v oblasti open source virtualizačních technologií, neboť poskytuje nástroje pro snadné přesunutí pracovních úloh na virtuální prostředí Xen pod operačním systémem SUSE Linux Enterprise i na virtuální platformy společností VMware, Citrix, Microsoft a dalších.

Ron Hovsepian, prezident a generální ředitel společnosti Novell, řekl: „Akvizice společnosti PlateSpin bude základním kamenem naší dvousložkové strategie pro podnikový Linux a software na správu podnikového IT. S produktovým portfoliem PlateSpin bude Novell v ideální výchozí pozici pro uvedení infrastrukturního softwaru další generace. Společně budeme mít nejkomplexnější řešení správy pracovních úloh, které umožní zákazníkům monitorovat a analyzovat virtualizované úlohy, poskytne nástroje pro hladkou virtualizaci pracovních úloh i opačný proces, zautomatizuje správu pracovních úloh a poslouží jako vynikající open source platforma pro virtualizované úlohy.“

Stephen Pollack, zakladatel a generální ředitel společnosti PlateSpin, řekl: „Funkce technologií PlateSpin pro správu pracovních úloh nemají obdoby a umožňují vytvořit takové datové centrum, které bude skutečně reagovat na potřeby firmy. V kombinaci s nástrojem ZENworks Orchestrator a virtualizační technologií Novellu získají zákazníci skutečně synergické řešení.“

Finanční shrnutí
Novell koupí společnost PlateSpin za 205 miliónů dolarů v běžné hotovosti. Za předpokladu splnění příslušných podmínek by akvizice měla být uzavřena ve druhém fiskálním čtvrtletí roku 2008 společnosti Novell. Společnost PlateSpin bude integrována do podnikové jednotky Systems and Resource Management společnosti Novell. Jako součást této podnikové jednotky bude PlateSpin nadále vyvíjet a nabízet svá řešení zákazníkům po celém světě. Touto činností se budou nadále zabývat pracovníci v kancelářích společnosti PlateSpin v Torontu a nově i zaměstnanci Novellu po celém světě.

Podpora partnerů
Citrix má vynikající vztah se společností PlateSpin, a proto vítáme, že se její technologie stanou součástí portfolia řešení pro správu otevřených datových center společnosti Novell. Tato akvizice umožní Novellu nabízet ještě bohatší soubor nástrojů pro správu virtuálních infrastrukturních systémů, jako je Citrix XenServer, v heterogenním datovém centru,“ řekl Peter Levine, senior viceprezident a ředitel divize Virtualization & Management společnosti Citrix Systems. „Ve světě, kde jsou aplikace jazykem firem, se snažíme pomáhat zákazníkům provozovat aplikace skutečně plynně. Úzká spolupráce s partnery jako PlateSpin a Novell pomáhá zákazníkům realizovat tuto vizi rychleji, neboť zaručuje, že všechny produkty Citrix Delivery Center budou spolehlivě fungovat v jedinečných prostředích různých zákazníků.“

„Manažeři IT, kteří se snaží naplno a flexibilně využívat podnikové prostředky, potřebují nástroje na podporu součinnosti Windows a Linuxu,“ řekl Larry Orecklin, ředitel marketingu divize Server & Tools společnosti Microsoft. „Nástroje PlateSpin v oblasti P2V, V2V a analýz v kombinaci s interoperabilními virtualizačními technologiemi Novellu a Microsoftu umožní zákazníkům s jistotou překračovat hranice fyzických a virtuálních prostředí.“

„Klíčovou součástí naší práce je snaha pomáhat zákazníkům efektivně se vypořádat s rozrůstáním serverů a vytvořit z open source a virtualizačních technologií infrastrukturu, která bude fungovat skutečně v reálném čase,“ řekl Rich Marcello, prezident společnosti Unisys pro systémy a technologie. „Služby a řešení Unisys v kombinaci s technologií Novellu jsou základním kamenem infrastruktury fungující v reálném čase.“

Oznámení telefonické tiskové konference
Záznam konferenčního hovoru k oznámení akvizice je k dispozici na webové stránce http://www.no­vell.com/pres­sconference.

Upozornění z právního hlediska ohledně výhledových prohlášení
Tato tisková zpráva obsahuje prohlášení, která nejsou historické povahy a mohou být charakterizována jako tzv. výhledová prohlášení ve smyslu zákona Private Securities Litigation Reform Act. Patří mezi ně prohlášení týkající se budoucích finančních a provozních výsledků, budoucích příležitostí, přínosů a synergie značek, strategií a akvizic společnosti, a růstu trhu pro řešení správy systémů a prostředků, správy identit a přístupu a pro linuxové produkty. Skutečné výsledky společnosti Novell se mohou podstatně lišit od toho, co bylo naznačeno výhledovými prohlášeními, která vycházejí ze současných očekávání vedení společnosti Novell. Skutečné výsledky podléhají různým rizikům a nejistotám včetně schopnosti společnosti Novell dokončit oznámenou akvizici, schopnosti společnosti Novell transformovat její byznys uskutečňováním strategického plánu, schopnosti Novellu realizovat přínosy očekávané od transakce se společností Microsoft a od dalších transakcí, schopnosti Novellu realizovat přínosy očekávané od restrukturali­začního plánu včetně výdajů a nutných plateb očekávaných v jeho rámci, schopnosti dosáhnout plánované úrovně výdajů, úspěchu společnosti Novell při realizaci strategií pro Linux, řešení správy identit a přístupu a řešení správy systémů a prostředků, schopnosti společnosti Novell zaujmout konkurenceschopnou pozici v tržních segmentech linuxových platformních produktů, řešení správy identit a přístupu a řešení správy systémů a prostředků, obchodních podmínek a všeobecné ekonomické situace, příležitostí na trhu, potenciálních nových podnikatelských strategií, konkurenčních faktorů, realizace prodeje a marketingu, technologických změn nebo posunů poptávky na trhu, schopnosti společnosti Novell integrovat získané provozy a zaměstnance a dalších faktorů, které jsou popsány ve výroční zprávě společnosti Novell na formuláři 10-K podané americké Komisi pro cenné papíry a burzu 21. prosince 2007. Novell se zříká jakéhokoli záměru nebo závazku aktualizovat výhledová prohlášení v důsledku vývoje, k němuž dojde po zveřejnění této tiskové zprávy, kromě ustanovení zákonů pro cenné papíry.

DigiZone.cz: ČT láká na jarní programové tipy

ČT láká na jarní programové tipy

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí