Novell na veletrhu Invex – Digitex 2006

[Tisková zpráva] Společnost Novell představí na letošním ročníku veletrhu Invex – Digitex novou generaci linuxových řešení pro podniky i domácnosti, řešení identity managementu i firemní komunikace; Novell se s produktem SUSE Linux Enterprise Desktop 10 zúčastní soutěže o Křišťálový disk

Praha, Česká republika – 21. září 2006 – Společnost Novell-Praha se po delší odmlce opět zúčastní veletrhu Invex – Digitex. Ve stánku č. 06 v pavilonu B představí Novell na ploše 400 m2 všechny své tradiční produkty z oblasti open source i komerčně distribuovaného softwaru.

Klíčovou součástí invexové expozice Novellu bude prezentace nedávno uvedené nové generace otevřeného podnikového systému SUSE Linux Enterprise 10. Unikátní řešení pro pracovní stanice i servery nabízí spolehlivou a bezpečnou operační platformu podnikům i státním institucím. Produktovou řadu SUSE Linux Enterprise tvoří systémy SUSE Linux Enterprise Desktop a SUSE Linux Enterprise Server.

Pro návštěvníky z řad domácích uživatelů bude připravena prezentace komunitní distribuce Linuxu, která byla nedávno přejmenována na openSUSE. Aktuálně dostupná verze openSUSE 10.1 je první distribucí SUSE Linuxu, která vznikala plně ve spolupráci s komunitou open source. Domácím uživatelům nabízí openSUSE 10.1 operační systém plně vybavený na práci multimédii, internetem i dokumenty.

Mezi vystavovanými produkty nebudou chybět ani tradiční podniková řešení Novellu jako například oceňovaný nástroj na správu identit a uživatelských účtů Novell Identity Manager 3 nebo komplexní nabídka řešení firemní infrastruktury IT, která se skládá z aplikačního serveru Novell Open Enterprise Server (s jádrem Linux nebo NetWare), spolehlivého komunikačního řešení Novell GroupWise 7 a nástroje na správu hardwarového a softwarového vybavení firem Novell ZENworks 7.

SUSE Linux Enterprise Desktop 10 bude soutěžit o Křišťálový disk
Společnost Novell přihlásila do soutěže o Křišťálový disk podnikový operační systém SUSE Linux Enterprise Desktop 10. SUSE Linux Enterprise Desktop 10 obsahuje to nejlepší ze světa otevřeného softwaru v kombinaci se snadnou správou a podporou silné firmy. Přináší snadné ovládání a řadu nových funkcí, včetně grafiky Xgl, integrovaného vyhledávání a sady kancelářských aplikací OpenOffice.org 2.0, Novell Edition. SUSE Linux Enterprise 10 je primárně určený pro podnikové pracovní stanice, je však možné jej použít rovněž i v pokladnách nebo implementacích tenkých klientů.

„Cílem naší rozsáhlé prezentace na letošním Invexu je přiblížit linuxová řešení Novellu firemním i domácích uživatelům,“ říká Aleš Kučera, ředitel společnosti Novell-Praha. „Velké naděje na úspěch u návštěvníků vkládáme do produktu SUSE Linux Enterprise Desktop 10, který bude středem naší expozice.“