Novell oznamuje dostupnost produktu Novell Audit 2

[Tisková zpráva] Novell Audit 2, řešení shody s předpisy pro otevřené podnikové systémy, nabízí nové nástroje pro sledování přístupu uživatelů k informacím napříč různými platformami IT.

Praha, Česká republika – 8. března 2006 – Společnost Novell představuje řešení Novell Audit 2, sadu nových nástrojů, které pomohou firmám monitorovat a auditovat přístup uživatelů k informacím a další síťové události v podniku. Novell Audit 2 splňuje klíčové požadavky předpisů jako Sarbanes-Oxley, HIPAA nebo Basel II. Nové řešení, které je okamžitě k dispozici, centrálně zobrazuje síťové události napříč různými platformami a podnikovými aplikacemi a zjednodušuje audit a vytváření sestav týkajících se dodržování předpisů. Díky tomu mohou zákazníci lépe řídit přístup uživatelů k informacím a prostředkům, optimalizovat procesy auditu a přesněji ověřovat dodržování předpisů, s menšími personálními nároky.

„Řešení Novell Audit umožňuje společnosti Bank Mutual automatizovat jinak velmi pracné funkce auditu, například monitorování a řízení sítě, v míře, která dříve nebyla možná,“ řekl Frank Green, viceprezident správy sítí ve společnosti Bank Mutual. „Novell Audit se pro nás stal velmi důležitým nástrojem v oblasti dodržování předpisů a těšíme se na přidané funkce nové verze.“

Novell Audit 2 poskytuje organizacím jednoduchý a rychlý způsob, jak zajistit shodu s regulačními předpisy a jak v reálném čase sledovat podezřelé činnosti a zjišťovat neoprávněné změny. Kromě shromažďování systémových událostí z operačních systémů Novellu mohou nyní zákazníci centralizovat také protokoly událostí z operačních systémů Windows 2000 a 2003 Server. Novinkou je dále možnost filtrovat a začleňovat data ze starších systémů bez programování. Výsledky auditu je možné integrovat do předdefinovaných sestav v systému Novell Identity Manager 3 a automatizovat proces dokumentace, čímž se lze vyhnout časově náročným manuálním revizím. „Nestačí jenom implementovat zásady, organizace musí také ověřovat, zda jsou správně uplatňovány a vynucovány,“ řekl Kent Erickson, viceprezident Novellu pro řešení správy identit a prostředků. „V produktech Novell Identity Manager 3 a Novell Audit 2 mají zákazníci k dispozici komplexní řešení pro zabezpečení a ověřování dodržování předpisů a zároveň mohou s jejich pomocí optimalizovat proces, který by jinak byl časově a finančně velmi náročný.“

Dostupnost
Novell Audit 2 je již nyní dostupný u všech místních distributorů a partnerů společnosti Novell. Další informace dostupnosti a licencování najdete na webu Novellu na adrese http://www.no­vell.cz.

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

DigiZone.cz: Kanál TA3 HD zahájil vysílání

Kanál TA3 HD zahájil vysílání

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Měšec.cz: Sleva na dítě a manželku pro OSVČ je zpět. Ale..

Sleva na dítě a manželku pro OSVČ je zpět. Ale..

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Měšec.cz: Stavební spoření: alternativa i pro seniory

Stavební spoření: alternativa i pro seniory

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo