Novell oznamuje finanční výsledky za druhé fiskální čtvrtletí roku 2007

[Tisková zpráva] Praha, Česká republika – 12. června 2007 – Společnost Novell, Inc. (NASDAQ:NOVL) oznámila finanční výsledky za druhé fiskální čtvrtletí, které skončilo 30. dubna 2007. V tomto čtvrtletí vykázal Novell čisté tržby 239 milionů dolarů ve srovnání s čistými tržbami 233 milionů za druhé fiskální čtvrtletí roku 2006. Za druhé fiskální čtvrtletí roku 2007 činí ztráta z dlouhodobých operací pro kmenové akcionáře 110 000 dolarů, neboli 0,00 dolaru na kmenovou akcii.

Pro srovnání, za druhé fiskální čtvrtletí roku 2006 vykázala společnost Novell v dlouhodobých operacích pro kmenové akcionáře zisk 2 miliony dolarů, neboli 0,00 dolaru na kmenovou akcii. Směnné kurzy zahraničních měn kladně ovlivnily celkové tržby ve výši 4 milionů dolarů a negativně ovlivnily čistý zisk ve výši 2 miliony dolarů meziročně.

Na non-GAAP základu, který vylučuje vyrovnání formou cenných papírů a některé další prvky, byl za druhé fiskální čtvrtletí roku 2007 upravený zisk z dlouhodobých operací pro kmenové akcionáře 16 milionů dolarů, neboli 0,05 dolaru na kmenovou akcii, což obsahuje pozitivní daňovou úpravu 0,02 dolaru. Pro srovnání, za druhé fiskální čtvrtletí roku 2006 byl non-GAAP upravený zisk z dlouhodobých operací pro kmenové akcionáře 7 milionů dolarů, neboli 0,02 dolaru na kmenovou akcii.

V průběhu druhého fiskálního čtvrtletí Novell oznámil tržby 19 milionů dolarů za produkty na linuxové platformě, což představuje meziroční nárůst o 83 %, a fakturace 29 milionů, tedy meziroční nárůst o 114 %. Tržby z produktů pro správu identit a přístupu byly 23 milionů, to je meziroční nárůst o 5 %. Tržby z produktů správy podnikových zdrojů byly 32 milionů, což je meziroční pokles o 4 %. Tržby obchodní jednotky Workgroup meziročně klesly o 4 % na 84 milionů.

„Jsme spokojeni s celkovými výsledky tohoto čtvrtletí. Zaznamenali jsme pokračující posilování pozice v oblasti Linuxu, zlepšení v oblasti řízení identit a lepší než očekávané výsledky v oblasti Workgroup. Navíc nám napomohl vliv opatření pro řízení nákladů,“ řekl Ron Hovsepian, prezident a generální ředitel společnosti Novell. Ačkoliv před námi zůstává ještě spousta práce, naše podnikání se pohybuje správným směrem a my věříme, že jsme na cestě k dosažení cílové sazby provozní marže.

Hotovost, ekvivalenty hotovosti a krátkodobé investice byly k 30. dubnu 2007 1,8 miliardy dolarů, shodně s posledním čtvrtletím. Na konci druhého fiskálního čtvrtletí 2007 byla průměrná doba inkasa pohledávek 64 dnů, což je mírný pokles proti 66 dnům ve stejném čtvrtletí o rok dříve. Na konci prvního fiskálního čtvrtletí 2007 byly celkové odložené tržby 700 milionů dolarů, to je nárůst 354 milionů, neboli 102 % vůči předchozímu roku. Negativní cash flow z aktivit za druhé fiskální čtvrtletí 2007 bylo 29 milionů, ve srovnání s negativním cash flow 24 milionů za druhé fiskální čtvrtletí roku 2006.

Všechny podrobnosti Novellem oznámených výsledků, včetně sladění výsledků, upravených na základě non-GAAP, jsou zahrnuty do finančních sestav, které jsou součástí této tiskové zprávy v originálním znění (http://www.no­vell.com/compa­ny/ir/qresults/).

Vitalia.cz: Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

DigiZone.cz: Co chtějí operátoři při přechodu na DVB-T2?

Co chtějí operátoři při přechodu na DVB-T2?

Měšec.cz: Sleva na dítě a manželku pro OSVČ je zpět. Ale..

Sleva na dítě a manželku pro OSVČ je zpět. Ale..

Měšec.cz: Stavební spoření: alternativa i pro seniory

Stavební spoření: alternativa i pro seniory

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Podnikatel.cz: Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?