Novell představuje sadu nástrojů pro malé a středně velké podniky

[Tisková zpráva] Cenově výhodná verze Open Workgroup Suite Small Business Edition Novellu obsahuje linuxový server a desktopové komponenty s e-mailovými a kancelářskými produkty na bázi open source

Praha, Česká republika 26. června 2007 – Novell představil první sadu firemních aplikací pro malé a středně velké podniky, která poskytuje organizacím flexibilní a cenově výhodné řešení, založené na vyzkoušeném softwaru, využívajícím otevřené standardy. Novell Open Workgroup Suite Small Business Edition obsahuje linuxový server a desktopové komponenty s elektronickou poštou, funkcemi týmové spolupráce a nejpokročilejšími dostupnými open source kancelářskými produkty. Zákazníci s novou sadou aplikací získají výrazně lepší návratnost investic do IT a nejsou omezeni pouze na nákladné proprietární softwarové balíčky.

„Zájem malých firem a organizací o Linux neustále stoupá,“ řekl Ray Boggs, viceprezident Small/Medium Business Research v IDC. „Za částí zájmu stojí nižší nákupní ceny, ale také flexibilita a možnost výběru, umožněná open source řešeními. Klíčovou roli při proměně zájmu malých podniků k pořizování tohoto typu řešení sehraje také snadnost získávání a instalace svobodného softwaru.“

Open Workgroup Suite Small Business Edition je založena na platformě SUSE Linux Enterprise a obsahuje:

• Novell GroupWise pro služby elektronické pošty a plánování času;
  • Novell Open Enterprise Server pro pokročilé řízení ukládání dat, správu uživatelů a oprávnění, clustering a možnost samočinného přepínání v případě selhání;
  • desktopový systém SUSE Linux Enterprise Desktop od Novellu;
  • populární soubor kancelářských aplikací OpenOffice.org Novell Edition pro Windows a Linux.

Sada Novellu je více než jen balíček podnikových produktů cenově určených malým podnikům. Tato sada Novellu zdůrazňuje jednoduchý, ale přesto podle požadavků zákazníka upravitelný instalační proces a možnosti dálkové správy. Proto mohou poskytovatelé řešení dálkově spravovat infrastruktury IT svých zákazníků z oblasti malých podniků, a tak snižovat náklady a zlepšovat služby. Novell Open Workgroup Suite Small Business Edition má také nově vyvinutou integrační vrstvu, která prodejcům a poskytovatelům služeb usnadňuje integraci jejich specializovaných produktů do tohoto řešení. Sada je podporována populárními podnikovými programovými aplikacemi, které jsou certifikovány pro spolupráci se systémem SUSE Linux Enterprise.

„V Intuitu se věnujeme dodávání výkonných řešení, která řeší nejdůležitější požadavky zákazníků, s jednoduchostí a dostupností, kterou si lidé zvykli od našich nabídek očekávat,“ řekl Angus Thomson, viceprezident a hlavní manažer Intuit Mid Market Group. „Jedním z důležitých způsobů dosažení tohoto cíle je nabízet zákazníkům rozmanitost možností výběru poskytováním produktů a služeb, které pracují způsobem, jakým mají. Novell Open Workgroup Suite Small Business Edition poskytuje novou a výkonnou možnost výběru podnikům, které chtějí pracovat v prostředí otevřeného softwaru.“

Kent Erickson, viceprezident a generální manažer Workroup Solutions u Novellu, řekl: „Náklady na IT se stávají stále větší částí provozních rozpočtů malých podniků. A pokud dojde na snižování rozpočtu, mají tyto podniky omezený výběr. Specializovaná sada Novellu tento problém odstraňuje. Nabízí zákazníkům větší výběr a flexibilitu, a tím jim umožňuje dát jejich obchodní zájmy a zákazníky na první místo.“

Dostupnost
Sada aplikací Novell Open Workgroup Suite Small Business Edition bude všeobecně dostupná v září. Aby byly pokryty požadavky zvětšujících se podniků, umožňuje tato sada podporu až 5 serverů a 200 uživatelů. Pro další informace navštivte: http://www.no­vell.com/smallbiz.

DigiZone.cz: Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

DigiZone.cz: Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Root.cz: Firefox hodí za rok přes palubu stará rozšíření

Firefox hodí za rok přes palubu stará rozšíření

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Vitalia.cz: Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů pro podnikatele

Změny v daních z příjmů pro podnikatele