Novell rozšiřuje linuxová řešení pro správu

[Tisková zpráva] Novell ve spolupráci s Microsoftem naváže na dohodu o technické spolupráci a vyvine vyspělá řídící řešení založená na open source a uznávaných standardech

Praha, Česká republika – 5. května 2008 – Společnost Novell oznámila, že spolupracuje se společností Microsoft Corp. na vývoji vyspělých řešení pro správu Linuxu, která zákazníkům zjednoduší správu smíšených prostředí IT. Microsoft a Novell navážou na svou stávající dohodu o technické spolupráci a budou pracovat s průmyslovými standardy a open source komponentami na standardizaci funkcí pro správu. Cílem společného úsilí, které vychází ze špičkové odbornosti Novellu v oblasti open source řešení pro správu Linuxu, je maximalizace hodnoty investic zákazníků do infrastruktury IT.

„Zákazníci v současné době hledají řešení, která jim usnadní správu heterogenních prostředí IT, a Microsoft s potěšením rozšiřuje sadu System Center o funkce pro správu linuxových distribucí jako SUSE Linux Enterprise,“ řekl Brad Anderson, ředitel divize Management and Services společnosti Microsoft. „Microsoft využívá nástroj Common Information Model Object Manager (CIMOM) projektu OpenPegasus a plánuje k němu přidat vlastní vylepšení. Poskytne tak open source komunitě interoperabilní zprostředkovatele, jež shromažďují data pro správu a zpřístupňují je službám správy.“

Novell využije svou odbornost v oblasti správy linuxových systémů a bude s Microsoftem spolupracovat na zdokonalování produktu System Center Operations Manager 2007 Cross Platform Extensions, který Microsoft oznámil na konferenci Microsoft Management Summit 2008. Toto rozšíření nástroje Microsoft System Center Operations Manager při správě Linuxu a Unixu využívá průmyslové standardy jako WS-Management. S využitím své spolupráce se společností Microsoft, průmyslových standardů a open source softwaru plánuje Novell vyvinout vyspělou nadstavbu nástroje System Center Operations Manager 2007 pro správu Linuxu. Navíc Novell plánuje využít open source interoperabilní zprostředkovatele k rozšíření funkcí produktů Novell ZENworks pro správu Linuxu. Tato řešení správy udělají ze systému SUSE Linux Enterprise Server nejlépe spravovatelnou linuxovou distribuci na trhu.

„Novell už dříve zveřejnil plány na využívání open source a otevřených standardů v řešeních ZENworks ve snaze o zjednodušení a standardizaci správy systémů,“ řekl Joe Wagner, senior viceprezident a ředitel pro Novell Systems and Resource Management. „Společnou prací na zdokonalování funkcí nástroje System Center Operations Manager pro správu Linuxu rozvíjejí Microsoft a Novell tuto standardizovanou, open source základnu pro kvalitní správu smíšených prostředí IT. Tato spolupráce poskytne zákazníkům flexibilitu s jedinečnou kombinací softwaru pro správu heterogenních informačních technologií.“

Další informace o spolupráci společností Microsoft a Novell najdete na webu www.moreinterop­.com. Další informace o produktech společnosti Novell pro správu systémů a prostředků najdete na webu www.novell.com/zen­works.

Vitalia.cz: Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

DigiZone.cz: Co chtějí operátoři při přechodu na DVB-T2?

Co chtějí operátoři při přechodu na DVB-T2?

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla