Novell se v hodnocení řešení správy přístupu na web umístil v kvadrantu lídrů

1. 11. 2006

[Tisková zpráva] Praha, Česká republika – 1. listopadu 2006 – Společnost Novell oznámila, že se ve zprávě Magic Quadrant for Web Access Management, 1H06 (Kouzelný kvadrant řešení správy přístupu na web za první pololetí roku 2006) agentury Gartner, Inc. umístila v kvadrantu lídrů. Gartner při hodnocení vychází z ucelenosti vize dodavatelů a z jejich schopnosti ji úspěšně realizovat. Novell nedávno uvedeným řešením správy přístupu na web Novell Access Manager 3 dále zdokonalil svou nabídku v oblasti zabezpečení přístupu.

Novell Access Manager zajišťuje jednoduchý a bezpečný přístup pro zákazníky, partnery a zaměstnance a pomáhá tak organizacím zvyšovat produktivitu uživatelů, optimalizovat jejich správu a zvyšovat zabezpečení.

„Jsme přesvědčeni, že ocenění našeho úspěchu na trhu řešení správy přístupu na web agenturou Gartner dále podtrhuje ohromný zájem o Novell Access Manager, s nímž se od jeho uvedení setkáváme,“ řekl Jeff Jaffe, výkonný viceprezident a technologický ředitel společnosti Novell. „Novell Access Manager, coby klíčový produkt našeho oceňovaného portfolia řešení zabezpečení a správy identit, šetří společnostem čas a peníze tím, že zjednodušuje a zabezpečuje přístup k informacím a službám v širším podniku.“

Novell Access Manager řeší hlavní problémy přístupu v širším podniku – což je celý ekosystém partnerů, zákazníků a zaměstnanců, s nimiž firmy každodenně spolupracují. Novell Access Manager poskytuje funkčnost jediného přihlášení na web a řadu dalších vyspělých funkcí včetně standardizované federace identit, vícefaktorové autentizace, šifrování dat a zabezpečeného připojení technologií SSL VPN pro místní i vzdálené uživatele. Obsahuje také nativní podporu široké řady platforem a adresářových služeb, takže slouží jako skutečně jednotné, centralizované a bezpečné řešení správy přístupu pro podniky.

O kvadrantu lídrů se ve zprávě agentury Gartner píše: „Integrace technologií získaných akvizicemi pokročila, dodavatelé větších platforem využili svou výhodu u vlastních základen zákazníků a absence odlišností, která v loňské zprávě Magic Quadrant bez jasného lídra přímo bila do očí, skončila. Dodavatelé si našli několik různých způsobů, jak si vytvořit vedoucí pozici, zejména kombinováním funkcí federace identit a správy identit a přístupu pro webové služby. Vizionářské firmy v oblasti správy přístupu na web (WAM) se zabývají integrací s produkty řízení přístupu na síť. Velká pozornost je také věnována podpoře detailního definování oprávnění a přístupu k jiným než webovým prostředkům, i když tyto funkce zatím zavedlo jen málo podniků. Zaznamenali jsme však zvýšené diskuze o možnosti centralizovaného úložiště zásad oprávnění, které by využívaly všechny aplikace – a právě takovou funkčnost mohou velmi dobře poskytovat řešení WAM.“

Umístění dodavatelů v kouzelném kvadrantu agentury Gartner se odvíjí od několika kritérií, která vyjadřují jejich obchodní i technické přednosti. Dodavatelé se mohou umístit v kvadrantu lídrů, vyzyvatelů, vizionářů nebo okrajových hráčů. Lídry Gartner definuje jako ty, kteří si v současné době vedou dobře, mají jasnou představu o budoucím vývoji trhu a aktivně rozvíjejí své schopnosti, aby si pozici na trhu udrželi.

Novell Access Manager je stěžejní produkt oceňované řady řešení Novellu pro správu identit a zabezpečení. Poskytuje funkce správy přístupu na web, které se doplňují s funkcemi řešení Novell Identity Manager a s funkcemi špičkového řešení správy bezpečnostních informací a událostí Sentinel. Další informace o řešeních zabezpečení a správy identit společnosti Novell jsou k dispozici na webu http://www.no­vell.com/solu­tions/security­andidentity/.

DigiZone.cz: ČT láká na jarní programové tipy

ČT láká na jarní programové tipy

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu