Novera modré číslo ze zahraničí: efektivní komunikace se zákazníky z desítek zemí

12. 3. 2010

[Tisková zpráva] Praha, 10. březen 2010 – Celonárodní telekomunikační operátor GTS Novera od března výrazně rozšířil svou unikátní službu Novera modré číslo ze zahraničí. Služba, která byla doposud dostupná pouze ze tří středoevropských zemí, je nově rozšířena do celkem 39 států Evropy i celého světa. Služba je určena společnostem, které chtějí svým současným i potenciálním zákazníkům v zahraničí nabídnout za zvýhodněnou sazbu volání na informace o svých službách nebo například usnadnit styk se svým zákaznickým servisem. Náklady na telefonický hovor se dělí mezi zákazníka, který platí sazbu stejnou nebo nižší, než je poplatek za místní volání, a volaného – tedy firmu, která si službu Novera modré číslo ze zahraničí zřídila.

„Firmy s mezinárodní působností chtějí svým zákazníkům nabídnout co nejjednodušší kontakt napříč různými zeměmi a světadíly. Se službou modrého čísla ze zahraničí jsme proto přišli již v roce 2007 jako první z velkých telekomunikačních operátorů u nás. Nejdříve jsme zákazníkům umožnili volání ze Slovenska, Maďarska a Polska, a nyní jsme zprovoznili desítky dalších destinací. Do budoucna počítáme s dalším rozšiřováním dostupnosti této služby,“ říká Pavel Brabenec, ředitel divize produktů a projektového řízení společnosti GTS Novera. „Takto zásadním rozšířením služby Novera modré číslo ze zahraničí potvrzujeme naše výsadní postavení na trhu hlasových služeb s přidanou hodnotou, které je dané i nejširším spektrem služeb tzv. barevných čísel.“

Služba Novera modré číslo ze zahraničí je určena firmám, které se chtějí jednoduchým, efektivním a účinným způsobem dostat co nejblíže svým zahraničním klientům. Mohou tak například poskytovat informace o svých produktech, zajišťovat prodej či servis nebo telefonní číslo využít pro hlášení poruch. Volající z pevných sítí zaplatí sazbu stejnou nebo nižší, než je poplatek za místní volání. Při volání z mobilních sítí je sazba zpravidla blízká ceně za volání do pevných sítí. Druhá část nákladů na volání je účtována firmě, kterou zákazník kontaktuje. Díky tomu, že se volající podílí na poplatku za hovor, patří tato služba k nejefektivnějším. Dochází totiž ke snížení nákladů na straně společnosti i zákazníka a přitom je naprosto omezen počet zlomyslných volání, což šetří prostředky firmy. Ve všech destinacích je služba dostupná jak z pevných, tak i z mobilních sítí (na rozdíl od služby Novera zelené číslo, která je v některých zemích dostupná pouze z pevných sítí).

Součástí služby Novera modré číslo ze zahraničí je řada doplňkových nastavení. Na základě požadavku zákazníka mohou být příchozí hovory směrovány dle definovaných pravidel na další telefonní stanice například podle denní doby, dne v týdnu, při obsazené lince, nebo pokud volající stiskne definovanou číslici. Poplatek za zřízení služby Novera modré číslo ze zahraničí je 2 950 Kč, měsíční paušál za její využívání je bez doplňkových služeb 950 Kč.

Služba Novera modré číslo ze zahraničí je nyní dostupná z Austrálie, Bahrajnu, Belgie, Bulharska, Číny, Dánska, Dominikánské republiky, Estonska, Finska, Francie, Hong Kongu, Chile, Irska, Izraele, Itálie, Japonska, Jižní Afriky, Kanady, Kypru, Litvy, Lotyšska, Lucemburska, Maďarska, Mexika, Nizozemí, Nového Zélandu, Norska, Panamy, Polska, Rakouska, Rumunska, Singapuru, Slovenska, Slovinska, Spojených států amerických, Španělska, Švédska, Švýcarska a Velké Británie.

Více informací je k dispozici na www.gtsnovera.cz. Ceny uvedené v textu jsou bez DPH.

Vitalia.cz: Nestlé vyvinula nový typ „netloustnoucího“ cukru

Nestlé vyvinula nový typ „netloustnoucího“ cukru

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Lupa.cz: Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem