Novináři zdarma, firmy za paušál

Novináři zdarma, firmy za paušál

Praha (1. února 2005) – Konec časů internetových pionýrů hlásí firma PRnet.cz provozující stejnojmenný novinářský portál. Poprvé po pěti letech od svého založení zásadně mění obchodní politiku. Servis publikovaných tiskových zpráv zůstává zdarma otevřený všem novinářům, zatímco firemním zákazníkům portál nově účtuje roční paušální poplatek.

„Změnu jsme připravovali dlouho předtím, než jsme k ní definitivně přistoupili,“ uvádí ředitel společnosti PRnet.cz Zdeněk Fekar. „Vycházeli jsme z několika analýz i z rozhovorů s významnými stávajícími klienty,“ dodává. Firmám, které služby PRnetu používaly už v minulosti, portál chystanou změnu ohlásil měsíc dopředu. „Chceme našim zákazníkům poskytovat opravdu kvalitní a garantované služby," vysvětluje šéf portálu, proč firma změnila svoji cenovou strategii.

Až dosud firma vydávala tiskové zprávy bez poplatků. „Firemní zákazníci většinou změnu přijali s pochopením. Naopak se divili, že s ní přicházíme teprve nyní,“ hodnotí Fekar dosavadní výsledky dvouměsíčního prodejního maratonu. Během něho obchodní tým portálu seznámil s novou obchodní politikou už téměř dvě stovky podnikových klientů.

Paušál na rok 2005 za využívání základní služby portálu činí 9.800,– korun plus devatenáctipro­centní daň z přidané hodnoty. Kromě zveřejňování tiskových zpráv klienta služba zahrnuje možnost rozšířit je o obrazový materiál, zveřejňovat pozvánky na firemní tiskové konference, společenské události či internetové rozhovory s reprezentanty firmy, samozřejmostí jsou kompletní kontaktní údaje včetně profilu společnosti. Platící klienti mají rovněž plný přístup ke všem dosud vydaným tiskovým zprávám.

PRnet.cz zveřejnil v roce 2004 celkem 3924 tiskových zpráv a rozšířil tak svoji celkovou nabídku ke konci roku na víc než 15 tisíc nejrůznějších sdělení a obrazových materiálů od zhruba osmi stovek firem. Pravidelně servis portálu využívá 450 novinářů, přičemž v loňském roce portál zaznamenal celkem 16,454 tisíc návštěv z nejrůznějších redakcí.

O společnosti PRnet.cz
Novinářský portál PRnet.cz poskytuje služby pro komunikaci mezi firmami a médii. V současnosti je PRnet lídrem v oblasti informačního servisu v oboru informačních a komunikačních technologií, v rámci nové strategie rozšiřuje působení firmy do dalších oblastí byznysu. V systému PRnetu je nyní zaregistrováno více než 450 novinářů, analytiků a expertů. Služeb společnosti využívá přes 800 firem. Firma PRnet vznikla v roce 2000, jejím zakladatelem je Richard Klatovský. V roce 2003 firmu převzal nový investor, v současné době podnik spravuje manažerská společnost Tree of Business Knowledge.

Pro bližší informace prosím kontaktujte:
Zdeněk Fekar, tel. 607–990–241, 222–135–541, e-mail fekar@prnet.cz