NOVINKY V CASABLANCA INT

7. 4. 2008

[Tisková zpráva] Společnost Casablanca INT se neustále vyvíjí a roste, a tak i letos chystá změny, novinky a rozšíření, o kterých vás chce pravidelně informovat.

ZVÝŠENÍ CEN SLUŽBY SERVERHOUSING
V souvislosti s celostátním zvyšováním cen energie a dalších vstupů na počátku letošního roku byla i společnost Casablanca INT nucena přistoupit ke zvýšení cen u své služby ServerHousing.

Nejjednodušší typ této služby – ServerSingle – je nyní možno získat již od 2.500,– Kč měsíčně. Nejvýhodnější službou stále zůstává ServerFarm, kdy se jedná o umístění 5 a více serverů, tu lze pořídit pod 10.000,– měsíčně. Nejvyhledávanější a nejvíce zastoupenou službou je u společnosti Casablanca INT ServerRack, tedy pronájem rozvaděčové skříně, který je nabízen v hloubkách 80 a 100cm a nově i jako pronájem poloviny racku.

Ostatní informace a doplňkové služby jsou k dispozici v sekci Klientský servis/Dokumenty ke stažení na www.casablanca.cz.

MOTORGENERÁTOR, KTERÝ NELZE PŘEHLÉDNOUT
Na přelomu února a března byl uveden do ostrého provozu nový motorgenerátor společnosti Casablanca INT, jehož si na střeše vedle hlavního vchodu budovy, jež je již 8 let sídlem této společnosti, mohli povšimnout všichni návštěvníci budovy i ostatní kolemjdoucí.

Jedná se o PROGEN PP550SS s kapotáží SuperSilent, která zajišťuje maximální odhlučnění. Jeho rozměry jsou 5105×1840×2785 mm a bez paliva váží 6250 kg.

Spuštěním tohoto zařízení s kapacitou 550 kVA do provozu byla zhruba dvojnásobně navýšena kapacita zálohovaného napájení Casablanca Telehouse Centra. V současné době je motorgenerátor ve špičce zatížen na 50% svého objemu a je hotova příprava na instalaci dalšího generátoru podle vzniku aktuální potřeby.

Tento krok je prvním z řady novinek, změn a zlepšení, která svých zákazníkům a uživatelům avizovala společnost na svých webových stránkách počátkem letošního roku. Malá fotoreportáž z vlastní instalace generátoru je k dispozici zde:

ODBORNÝ SEMINÁŘ IT SECURITY WORKSHOP
V rámci dlouholeté spolupráce se společností Exponet s.r.o. připojila společnost Casablanca INT k Internetu první z řady jejích letošních konferencí a veletrhů. Konference IT Security Workshop se konala 11.3. 2008 v prostorách hotelu Olympik Artemis (více informací o samotné akci lze nalézt na www.itsw.cz).

DOKONČENÍ KOMPLETNÍ CERTIFIKACE ISO
Společnost Casablanca INT je od nynějška oficiálním držitelem certifikátu kvality ISO 9001:2000.

V prosinci loňského roku firma úspěšně prošla certifikačním auditem provedeným renomovanou společností URS. Certifikát byl udělen jako osvědčení o systému zajišťování kvality v organizaci v souladu s ISO 9001:2000, pro obor činnosti: poskytování serverhousingu, IT konektivity, připojení k Internetu, hlasových, datových služeb a správy sítí LAN; návrh a vývoj informačních systémů.

Casablanca věří, že tato skutečnost přispěje k trvalému programu zkvalitňování péče o zákazníky, který se snaží každodenně naplňovat, a přenese ji opět o příčku výše v pomyslném žebříčku českých telekomunikačních společností.

LINUXEXPO 2008
Ve dnech 15.-16. března bude společnost Casablanca INT poskytovat připojení k Internetu již 8. ročníku LinuxExpo. Jedná se o největší středoevropskou výstavu a konferenci o Linuxu a Open Source software.

Kromě poskytnutí velkokapacitního Internetu a zasíťování jednotlivých výstavních stánků a přednáškových sálů se Casablanca účastní i jako vystavovatel s vlastním stánkem. Bude zde prezentovat zejména hlasová řešení a telefonní služby postavené na linuxovém rozhraní.

LinuxExpo je místem setkávání zástupců podnikatelské sféry, státní správy a Open Source komunity a tak přináší návštěvníkům kombinaci relevantních prezentací a workshopů s výstavou konkrétních řešení a produktů vznikajících na linuxové platformě. Více na www.linuxexpo.cz.

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vitalia.cz: Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Jak koupit Mikuláše a nenaletět

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Podnikatel.cz: Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?