Nový generální ředitel je připraven nadále směřovat U:fona k rychlému růstu

4. 8. 2009

[Tisková zpráva] Praha, 3. srpna 2009 – U:fon oznamuje organizační změnu na úrovni pozice generálního ředitele (CEO). Od 1. srpna 2009 přebírá pozici CEO po Peteru Hallovi Tomáš Budník, který přechází do pozice strategického poradce majoritního vlastníka U:fona, Penta Investments.

„Velice si vážíme práce Petera Halla a výsledků, kterých dosáhl jako CEO U:fona, a jsme rádi, že budeme s Peterem i nadále spolupracovat při definování dalších strategických směrů rozvoje společnosti. Nový CEO U:fona Tomáš Budník má více jak desetiletou úspěšnou zkušenost vrcholového managera na českém telekomunikačním trhu a jeho nástup bude pro U:fona a jeho zákazníky velkým přínosem právě v době, kdy celá organizace přechází ze start-up fáze do stavu dospělosti,“ říká Martin Kúšik, partner Penta Investments. Tomáš Budník, nový generální ředitel, ke své nové roli dodává: „Jsem rád, že se stávám členem týmu U:fona právě v této době. Mým cílem je budovat společnost na unikátních parametrech služeb mobilní i fixní komunikace, které nabízíme svým zákazníkům, a také dále zvyšovat ziskovost společnosti i v této ekonomicky složité době.“ „Jsem hrdý na tým U:fona a co se mu v tak krátké době od vstupu na trh podařilo dokázat. Tomáš má přesně ty zkušenosti, které U:fon nyní potřebuje využít k tomu, aby mohl nadále růst,“ říká Peter Hall u příležitostí své ukončené manažerské mise v U:fonovi. U:fon má přes 130 000 zákazníků, kteří využívají jeho datových i hlasových služeb, a je nejrychleji rostoucím poskytovatelem mobilního širokopásmového připojení k internetu v ČR.

Tomáš Budník (39)
Vystudoval Fakultu strojní Vysoké školy báňské v Ostravě, obor automatizované systémy řízení. V telekomunikacích se pohybuje více než 15 let, pracoval na manažerských pozicích ve společnostech INEC, Český Telecom a GTS. Primárně byl zodpovědný za oblasti komerčního řízení, marketingu, produktového managementu, péče o zákazníky a oblast regulace. V GTS působil od roku 2003, následně pak v nástupnické organizaci GTS Novera patřící do skupiny GTS CE, kde byl během posledních dvou let odpovědný za plánování, výstavbu, rozvoj a provoz telekomunikační sítě a poskytování služeb zákazníkům.

Více o U:fonovi
U:fon je čtvrtý český mobilní operátor, který od května 2007 nabízí 3G rychlý a levný mobilní internet, bezdrátovou pevnou linku a digitální vysílačky. V červnu 2008 spustil i mobilní hlasové služby. Společnost MobilKom, která U:fona provozuje, získala licenci na celoplošné vysílání v pásmu 410–430 MHz v roce 2006, což jí umožnilo vybudovat celoplošnou CDMA mobilní síť. U:fon nabízí své hlasové a datové služby prostřednictvím technologie PMdata, která je alternativou technologie GPRS známé z GSM sítě a EVDO technologie, jež je datovou sítí 3. generace srovnatelnou s UMTS nebo O2 CDMA. U:fonova síť svým provozem dosahuje hned několika prvenství, a to jak v kategorii nejrozsáhlejší 3G síť ČR, tak i prozatím nejvyšším vývojovým krokem 3 G standardu v ĆR – revize A.

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Měšec.cz: mBank cenzuruje, zrušila mFórum

mBank cenzuruje, zrušila mFórum

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

120na80.cz: Na ucho teplý, nebo studený obklad?

Na ucho teplý, nebo studený obklad?

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně