nový hráč na online trhu práce

CV Market – nový hráč na online trhu práce

Praha, 19. 2. 2004 – Na český trh online práce vstupuje nový subjekt, CV Market (www.cvmarket.cz) ze sítě CV Market . NET, která se zaměřuje na e-recruitmentové služby ve střední a východní Evropě. CV Market kopíruje úspěšný model estonské společnosti CV Keskus OU (www.cvkeskus.ee), která je zároveň investorem celého projektu. Po Estonsku, Lotyšsku a Litvě tak investor učinil první krok k etablování se na středoevropském trhu.

Projekt CV Market vstupuje na český trh v době rostoucí nezaměstnanosti a pár měsíců před vstupem do Evropské unie. „Jeden z hlavních důvodů vzniku a oblíbenosti internetu tkví v rychlosti a dostupnosti informací ze všech možných koutů světa. Slova jako práce, zaměstnání nebo životopis patří na internetu k nejvyhledáva­nějším, což svědčí o tom, že si lidé čím dále více zvykají využívat internet k vyhledávání zaměstnání,“ říká Raivo Hein, spoluzakladatel a CEO společnosti CV Keskus, „CV Market nabízí informace o aktuální nabídce pracovních příležitostí zaměstnavatelů a zároveň i o zajímavých uchazečích. Po vstupu do Evropské unie sice zmizí hranice, ale země středních a východní Evropy budou mít k sobě stále nejblíže a v rámci unie budou tvořit díky podobnosti jednotné společenství. CV Market bude sloužit právě pro podporu pohybu pracovních sil v tomto regionu,“ dodává Raivo Hein.

CV Market se liší od konkurence hlavně vyspělým zpracováním a netradičními službami, které nabízí jak firemním zákazníkům, tak uchazečům o zaměstnání. Uchazečům je k dispozici velmi propracovaný systém s možností vytvoření až 5 životopisů, včetně životopisu anglického. Zaměstnavatelé zase dostávají automaticky k ruce nástroj Můj CV Správce pro správu životopisů a komunikaci s uchazeči. „Náš dlouhodobě vyvíjený a na estonském trhu ozkoušený model pro uživatele se dokázal a prosadit hlavně jednoduchým a srozumitelným ovládáním. Všechny funkce a procesy jsou jasně vysvětleny a i internetově méně zkušení uživatelé nemají problém s vytvořením profesního životopisu a reakcí na zveřejněnou pracovní nabídku,“ argumentuje Martin Kouřil, ředitel pro Českou republiku. S postupným rozšiřováním služeb má CV Market připravenou řadu dalších služeb, které v české republice zatím nikde nebyly spuštěny, a jsou založeny na nejmodernějších technologií a v Estonsku se těší vysoké oblíbenosti. „Země ze střední a východní Evropy za sebou mají stejnou minulost a v současnosti zažívají podobný rozvoj, proto jsme přesvědčeni, že uživatelé v České republice si náš produkt oblíbí,“ vysvětluje jeden z důvodů vstupu na český trh CEO společnosti Raivo Hein.

Nejméně prvních 6 měsíců budou standardní služby poskytovány oběma stranám trhu práce úplně zdarma. Jak společnosti tak uchazeči o zaměstnání získávají šanci vyzkoušet si produkt a sami poznat konkurenční výhody systému. Kromě uveřejňování a vyhledávání pracovních nabídek poskytuje CV Market uchazečům o zaměstnání další přidanou hodnotu v podobě neustále rostoucího obsahu informací pro úspěšný start kariéry, osobní rozvoj a pomoc při řešení pracovněprávních otázek. Partnerem CV Market pro poradnu pracovního práva je server www.eadvokacie.cz, provozovaný Advokátní kanceláří Mgr. Daniel Mašek, který je zárukou profesionální úrovně služby.

Strategií společnosti je díky dostupným a srozumitelným službám rozšířit počet společností využívajících online získávání nových zaměstnanců a podporovat díky rychle dostupným informacím mobilitu pracovníků na středoevropském trhu práce.

Kontakt:
Martin Kouřil
Ředitel pro Českou republiku

CV Market Czech
Na Hřebenkách 18, 150 00 Praha 5
Tel: 257324466, 777343773
martin@cvmarket.cz
www.cvmarket.cz | www.cvmarket.net

O CV Market:
CV Market je dceřinou společností CV Keskus OU se sídlem v Tallinnu v Estonské republice, kde je server www.cvkeskus.ee největším poskytovatelem online služeb práce a pohybuje se v první desítce nejnavštěvova­nějších estonských stránek. Klíčové faktory úspěchu CV Keskus tkví v systému dokonale propracovaném jak po technické stránce, tak z hlediska uživatelské použitelnosti a ovladatelnosti.

Doplňkové zdroje:
CV Market České republika www.cvmarket.cz