Nový Photoshop Elements nabízí propracovanou editaci

[Tisková zpráva] Nejprodávanější fotografický software pro běžné spotřebitele nabízí zábavné a jedinečné způsoby pro zachycení vzpomínek

San Jose, USA, 25. září 2007 – Společnost Adobe Systems oznámila okamžitou dostupnost softwaru Adobe® Photoshop® Elements 6, významného upgradu nejprodávanějšího softwaru pro amatérské fotografy*. Photoshop Elements, dostupný pro Windows, spojuje výkon s jednoduchostí, aby běžným spotřebitelům umožnil vyhledávat a prohlížet fotografie nebo na fotografiích snadno uplatnit tvořivost a osobitost. Nová verze pomůže uživatelům s jakoukoliv úrovní zkušeností dosáhnout těch nejlepších výsledků a poskytuje interaktivní možnosti pro sdílení jedinečných vytvořených děl pomocí tisku nebo na webu.

Společnost Adobe také oznámila software Adobe Premiere® Elements 4, který představuje kompletní řešení pro střih domácího videa (viz samostatnou tiskovou zprávu). Programy Photoshop Elements a Premiere Elements, které jsou dostupné samostatně nebo v jednom prodejním balíku, poskytují fotografickým a filmovým nadšencům více tvůrčích způsobů jak uspořádat, upravit, vytvořit a sdílet digitální fotografie a domácí videa.

„Photoshop Elements je ideální řešení pro běžné spotřebitele, kteří chtějí se svými fotografiemi pracovat rychleji a tvořivěji,“ řekl John Loiacono, vedoucí viceprezident pro kreativní řešení u Adobe. „Pomáháme lidem rozvíjet jejich editační schopnosti, aniž by se přitom zapotili. Přepracovali jsme prostředí pro prezentaci fotek a přidali možnosti, pomocí kterých mohou uživatelé za pár sekund zlepšit dobré fotografie na vynikající a přidat do svých projektů dynamické prvky.“

Aby fotografie vypadaly skvěle
Software Photoshop Elements pomáhá fanouškům digitální fotografie získat požadované výsledky snadno a rychle. Pomocí nové technologie spojování fotografií Photomerge® lze zhotovit perfektní skupinové fotografie zkombinováním nejlepších výrazů tváří a postojů z řady snímků. Nový nástroj pro rychlý výběr redukuje dříve časově náročnou operaci vytvoření a nastavení výběru na jedno klepnutí myší. Fotografové na kterémkoliv stupni zkušeností – od začátečníka až po experta – si mohou vybrat jeden ze tří režimů úprav, zaměřených na uživatele s různou úrovní znalostí. Nový režim úprav s průvodcem pomáhá provést uživatele jednotlivými kroky při vylepšování fotografie.

Photoshop Elements 6 zjednodušuje úpravu fotografií pomocí jasných a přehledných obrazovek a nových záložek, které poskytují snadný přístup k mnoha možnostem programu. Úzká integrace s programem Premiere Elements umožňuje uživatelům kreativněji pracovat s jejich fotografiemi a videozáznamy. Mezi další novinky patří zlepšený nástroj pro převedení barevných obrazů na elegantní černobílé fotografie s jemnými detaily.

Sdílení fotografií jedinečnými zábavnými způsoby
Photoshop Elements 6 nabízí uživatelům více tvůrčích možností, včetně online galerií založených na Adobe Flash®, které umožňují interaktivní zážitky. Tyto galerie s celou řadou nastavení a témat lze snadno používat přes web a pomáhají oživit určité momenty nebo vzpomínky. Animované prezentace snímků, e-mailové a tištěné projekty, které lze ve Photoshop Elements vytvářet, jako jsou knihy fotografií, stránky s výstřižky, pohlednice a obaly disků CD/DVD, přinášejí možnosti působivého sdílení a také nevyžadují žádné předcházející zkušenosti.

Ceny a dostupnost
Produkty Adobe pro digitální zpracování obrazů a digitální video jsou okamžitě dostupné na www.adobe.com a u online prodejců. Programy Photoshop Elements 6 a Adobe Premiere Elements 4 pro Windows jsou dostupné samostatně za odhadovanou koncovou cenu 2 380 Kč bez DPH. Verze Photoshop Elements pro platformu Macintosh se očekává počátkem roku 2008. Adobe Photoshop Elements 6 a Adobe Premiere Elements 4 pro Windows jsou také dostupné jako jeden balík za odhadovanou koncovou cenu 3 600 Kč bez DPH. Informace o verzích v dalších jazycích, a také informace o cenách, upgradech a zásadách podpory v jiných zemích jsou dostupné na www.adobe.com/go/pse6.