Nový předseda SPIR a členové samoregulátora zvoleni

[Tisková zpráva] Na posledním zasedání Výkonné rady SPIR její členové zvolili nového předsedu Jána Simkaniče ze společnosti Internet Info. Důvodem je avízovaný odchod dosavadního statutára Tomáše Búřila, který k 31.8.09 končí svoje pracovní působení ve společnosti Seznam.cz. Místo něj byl kooptován do Výkonné rady Michal Heisig, nový obchodní ředitel této firmy.

Členové Výkonné rady SPIR ustanovili i samoregulační komisi, která bude řešit eventuální prohřešky proti etice v rámci videoobsahu a reklamního sdělení na internetu. Její vznik potvrdili členové červnové valné hromady SPIR a je logickým krokem vyplývajícím z textu připraveného návrhu zákona o audiovizuálních mediálních službách na vyžádání. Na jeho znění pracovali členové SPIR společně s předkladateli návrhu zákona – Ministerstvem kultury a finální znění je výsledkem konstruktivní dohody zúčastněných stran.

Na základě nominací byli zvoleni do komise samoregulátora tito členové – JUDr.Mária Čuhelová, Seznam.cz, Tomáš Jelínek, Mediatel, Kateřina Hrubešová, SPIR, JUDr.Vladan Rámiš, MAFRA a JUDr.Alexandra Wünschová Pujmanová, CET 21. Členové vytvoří veškeré dokumenty potřebné k fungování samoregulační komise a zkoordinují svoji práci s budoucím regulátorem  – Radou pro rozhlasové a televizní vysílání.

SPIR je profesní sdružení působící v oblasti internetové reklamy od roku 2000. Skládá se ze dvou sekcí reprezentující obě strany reklamního trhu – sekce internetových medií a sekce zadavatelů internetové reklamy. V současné době tvoří členská základna sdružení celkem 57 členů v obou sekcích. Kromě provozování jednotného, široce respektovaného výzkumu návštěvnosti a sociodemografického profilu návštěvníků internetu NetMonitor, realizuje projekt monitoringu internetové reklamy AdMonitoring, odbornou konferenci o internetovém marketingu IAC a poskytuje expertní analýzy vývoje internetového trhu u nás.