Nový prezident společnosti Avnet Technology Solutions pro EMEA

[Tisková zpráva] Praha 27. září 2006 – Avnet Technology Solutions, přední světový distributor podnikových počítačů, softwaru a vestavěných systémů, oznamuje, že pan Achim Apel byl s okamžitou platností jmenován prezidentem Avnet Technology Solutions pro oblast EMEA. Pan Apel bude v této pozici odpovídat za strategické zaměření a růst divize počítačové techniky společnosti Avnet v Evropě, na Středním východě a v Africe. V současné době dosahuje skupina Technology Solutions v regionu EMEA tržeb ve výši 1,3 mld. amerických dolarů a dodává výpočetní techniku resellerům, systémovým integrátorům a výrobcům originálního vybavení (OEM) ve 13 evropských zemích, přičemž nadále expanduje.

Jmenování pana Apela posílí evropský tým manažerů společnosti Avnet. Do společnosti přináší zkušenosti ze svého více než 28letého působení v oboru technologií včetně pozic v obchodním řízení, marketingu, prodeji a distribuci.

„Vítáme pana Apela ve společnosti Avnet a jsme potěšeni, že se nám podařilo získat člověka s tak širokými zkušenostmi v technologiích,“ říká Rick Hamada, celosvětový prezident skupiny Avnet Technology Solutions a provozní ředitel společnosti Avnet, Inc. „Pan Apel má určitou vizi pro svůj region, která společnosti Avnet umožní využít dosavadních úspěchů k dalšímu růstu a poskytovat svým partnerům vyšší přidanou hodnotu. Pan Apel a jeho manažerský tým se zaměří na urychlení růstu Avnetu v oblasti počítačových technologií. Jsem přesvědčen, že on a členové jeho týmu mají všechny zkušenosti a schopnosti potřebné k dosažení tohoto cíle,“ vysvětluje Hamada.

Od roku 2004 působil pan Apel jako ředitel globálního prodeje divize Embedded Communication Computing společnosti Motorola, kde zavedl pro všechny země jednotnou zákaznickou infrastrukturu a vytvořil obchodní model zaměřený na řešení a služby. Předtím pracoval pět let ve společnosti FORCE Computers, kde zastával pozici generálního ředitele a viceprezidenta pro marketing a prodej. Přes 16 let působil pan Apel také na různých pozicích ve společnostech Digital Equipment Corporation (DEC) a Compaq Computers s odpovědností za prodej a distribuci. Jeho profesní dráha začala ve společnostech National Cash Register (NCR) a Thomson-CSF, kde v letech 1979 až 1982 pracoval v oddělení prodeje a marketingu.