Nový produkční systém od Xeroxu kombinuje nadstandardní funkce a dostupnou cenu

20. 6. 2008

[Tisková zpráva] Praha, 19. června 2008 - Společnost Xerox představila nový digitální barevný produkční systém, který kombinuje nadstandardní vlastnosti jako zpracování papírů s povrchovou úpravou a papírů s vysokou gramáží, možnosti podavačů a dokončování s dostupnou cenou. Xerox 700 nabízí poskytovatelům tisku, kteří chtějí přejít na digitální technologie nebo rozšířit své aktivity v oblasti digitálního tisku, produktivitu, kvalitu tisku a flexibilitu.

Produkční systém Xerox 700 tiskne rychlostí 70 stránek za minutu barevně i černobíle a je vhodný zejména pro vnitropodnikové provozy, rychlotiskárny, komerční tiskárny nebo kreativní studia. Systém disponuje kvalitou tisku a produktivitou jako produkční systémy nejvyšší třídy a je ideální pro tisk fotoalb, brožur, osobních dopisů, katalogů, kalendářů a pohlednic.

„Systém Xerox 700 doplňuje nejširší portfolio digitálních barevných produkčních systémů a splňuje podmínky tohoto rostoucího tržního segmentu,“ řekl Riley McNulty ze společnosti IDC. „Poskytovatelé tisku požadují výrobky, které produkují lukrativní celobarevné výstupy. Xerox 700 nabízí mnoho funkcí za dostupnou cenu.“

Jelikož firmy těží z kvality a ceny digitálního tisku, trh pro základní digitální barevné produkční systémy nadále roste. Podle zprávy IDC Hardcopy Peripheral Tracker vydané v květnu 2008 dosáhl tento trh, definovaný jako barevná zařízení s rychlostí tisku od 41 stránek za minutu v ceně od 20 000 do 100 000 USD, v roce 2007 meziročního nárůstu 50 % v USA a 112 % v Evropě.

Systém Xerox 700 má vlastní chemický EA Toner, který tiskne celobarevně při vysokých rychlostech. EA Toner je patentovaný, chemicky sestavený toner společnosti Xerox. Jeho miniaturní částečky pomáhají zajistit vysokou kvalitu polotónů, plynulé přechody a bohaté stínové detaily. EA Toner je ekologicky šetrný, spotřebovává méně energie a minimalizuje dopad na životní prostředí.

Nový toner, zobrazovací technologie a využití různých druhů papíru pro tisk společně s možností výměny toneru za chodu přinášejí kvalitu výstupu a vyšší produktivitu než jiné modely v této třídě.

Systém tiskne na klasické papíry i papíry s povrchovou úpravou o maximálním rozměru 330 mm x 488 mm a gramáži od 64 g/m2 do 300 g/m2. Automatický oboustranný tisk lze realizovat na klasické papíry i papíry s povrchovou úpravou do gramáže 220 g/m2. Zařízení tiskne v rozlišení 2400×2400×1 dpi a umožňuje lícování přední a zadní strany v rozmezí +/- 1.0 mm.

Celá řada dalších funkcí umožňuje zákazníkům nastavit si Xerox 700 tak, aby vyhovoval přesně jejich tiskovým potřebám. Mohou si vybrat tiskový server CX Print Server společnosti Creo, EX Print Server společnosti Fiery, barevný server Integrated Fiery Color Server, EFI Splash RPX-iii Software nebo tiskový server Xerox FreeFlow Print Server, který je poprvé v nabídce jako standardní nebo profesionální verze. Zařízení má rovněž k dispozici škálu dokončovacích voleb včetně finišerů Advanced Finisher, Professional Finisher nebo Light Production C Finisher a zásobníku High-Capacity Stacker. Díky tomu si zákazníci mohou sestavit své systémy do několika konfigurací s různými variantami sešívání, stohování, skládání a vytváření brožur z papíru s povrchovou úpravou nebo papíru klasického. Nabídka podavačů dále umožňuje nastavit systém pro použití ve výrobním prostředí nebo v rámci středisek a pro úlohy vyžadující speciální materiály.

Software FreeFlow Express to Print, nejnovější přírůstek do nabídky řešení workflow, zjednodušuje poskytovatelům tisku jejich začátky na digitálním trhu. Toto řešení snižuje množství kroků nezbytných k naprogramování tiskových úloh a automatizuje funkce pro jednodušší nastavování komplexních úloh. Přesnost zaručuje vizuální rozhraní, na němž se prohlíží celý dokument včetně interního a externího dokončování. S dostupným softwarem FreeFlow Express to Print je Xerox 700 produktivnější a jednodušeji použitelný, protože obsahuje automatizační nástroje, jež byly doposud k dispozici jen na zařízení vyšších tříd.

Uživatelé systému Xerox 700 mají přístup k sadě Profit Accelerator Business Development Portfolio společnosti Xerox, která obsahuje více než 75 nástrojů a programů, jež pomáhají poskytovatelům tisku rozvíjet své aktivity v oblasti digitálního tisku.

Dostupnost
Digitální barevný produkční systém Xerox 700 je možné objednat od začátku července 2008.

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu