NOVÝ PRODUKT BT UMOŽNÍ NĚMECKÝM POSKYTOVATELŮM INTERNETU A PROVOZOVATELŮM TELEKOMUNIKAČNÍCH SÍTÍ JEDNODUCHÉ VYUŽITÍ VoIP

10. 3. 2006

[Tisková zpráva] Společnost BT (British Telecommunications plc) dnes na veletrhu CeBIT oznámila uvedení na trh nového produktu pro poskytování hlasových služeb prostřednictvím technologie VoIP pro poskytovatele telekomunikačních a internetových služeb. Produkt “Velkoobchodní VoIP od BT” (BT Wholesale VoIP) umožní prozatím německým prodejcům telekomunikačních služeb, poskytovatelům internetového připojení, provozovatelům kabelových televizí nebo provozovatelům městských sítí nabízet zákazníkům atraktivní hlasové služby internetové telefonie (VoIP).

Řešení od BT umožňuje přidělování telefonních čísel předplatitelům služeb VoIP a následné přesměrování VoIP telefonátů na pevné nebo mobilní telefonní linky. Toto řešení umožňuje poskytovatelům zbavit se nutnosti provozovat svoje vlastní brány do veřejných telefonních sítí PSTN. Vzhledem k tomu, že BT v Německu rovněž spojuje tísňová volání, je nabídka výhodná zejména pro ty koncové zákazníky, kteří nechtějí být připojeni ke klasické pevné telefonní síti a jsou připojeni k internetu, například prostřednictvím kabelové televize. „Poptávka po internetové telefonii se den ode dne zvyšuje. Obyčejní spotřebitelé i firmy chtějí naplno využívat výhody této technologie. Pro poskytovatele internetu nebo provozovatele městských sítí je otázka poskytování těchto služeb v podstatě nezbytnou nutností,“ uvedl Lothar Geuenich, ředitel společnosti Global Telecom Markets (GTM) pro Německo. “Pro poskytovatele však znamená realizace takových atraktivních služeb, jako je propojení internetových hlasových hovorů do pevné sítě nebo přidělování geografických telefonních čísel, značné úsilí. S produktem BT Wholesale VoIP jsme vstup na tento trh velmi zjednodušili.”

Díky novému produktu BT mohou koncoví uživatelé přijímat hovory z pevných a mobilních sítí na rozdílná čísla a mohou zároveň telefonovat nejen dalším uživatelům internetové telefonie, ale také uživatelům klasických telefonních linek v národních a mezinárodních pevných a mobilních sítích. K účtování těchto hovorů slouží příslušná data (CDR), která BT denně předává jednotlivým poskytovatelům. Produkt BT Wholesale VoIP je rovněž ideálním řešením pro operátory call center, kteří již využívají IP ústředny a chtějí kompletně migrovat provoz svých hlasových linek na technologii VoIP. Tento produkt je v Německu k dispozici s okamžitou platností.

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Vitalia.cz: Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Podnikatel.cz: Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony