Nový rekordní tok 8 Gb na českém internetu

[Tisková zpráva] Dne 14. září 2008 byl dosažen díky velkému zájmu diváků o přímé internetové přenosy Gambrinus fotbalové ligy a O2 hokejové extraligy nový rekord – datový tok generovaný těmito přenosy v prostředí českého internetu překročil 8 Gb. Současně bylo připojeno více než 16 000 uživatelů. Takové množství diváků bylo možné uspokojit jen díky stále zdokonalované síti pro doručování obsahu NACEVI (NÁrodní CEntrum VIdea), kterou vytvořila a provozuje společnost Visual Connection.

„Jsme rádi, že naše řešení dokáže držet krok se stále rostoucím zájmem o internetové sportovní přenosy,“ říká Ing. Tomáš Pavlis, projektový ředitel společnosti. „Ukazuje se, že se nám včas podařilo odhadnout tento trend. Náš odhad potvrdil také zájem diváků o přenosy z letních Olympijských her,“ dodává Pavlis.

Projekt NACEVI kromě běžného internetového vysílání televizních stanic najde využití například při informování uživatelů v době krizových situací (živelní pohromy, terorismus) nebo při důležitých aktech českého společenského života. Více o projektu NACEVI lze najít na stránkách http://www.na­cevi.cz/.

O Visual Connection
Společnost Visual Connection se od svého založení v roce 1991 zaměřuje na zejména dodávky kompletních řešení, služeb a komponent v oblasti digitálních medií. V rámci šesti divizí projektujeme, dodáváme a integrujeme systémy pro profesionální výrobu, zpracování, distribuci a archivaci audiovizuálních materiálů v mnoha odvětvích. Naše systémy naleznete zejména v televizních a rozhlasových stanicích, studiích zaměřených na obrazovou a zvukovou produkci, postprodukci a grafiku, ve státní správě, ve školách a ve zdravotnictví. Specializujeme se na dodávky komplexních řešení a poskytujme řadu služeb, například poradenskou a konzultační činnost, streaming, webcasting a encoding, zajišťujeme servisní činnosti, školení a zápůjčky zařízení. Nabízíme i finanční služby.