Nový server o povodních

16. 8. 2002

ČESKÝ TELECOM a ÚVIS přinášejí ucelené informace o povodních na novém informačním serveru

Společnost ČESKÝ TELECOM společně s Úřadem pro veřejné informační systémy (ÚVIS) zprovozňuje nový informační server www.infopovodne.cz. ČESKÝ TELECOM dodal pro provoz serveru hardwarové i softwarové vybavení a ÚVIS do něj dodává aktuální informace.

Cílem serveru je koordinované poskytování informací ústředních orgánů státní správy na jedné adrese www.infopovodne.cz. Jako první a jediný server v České republice chce poskytovat nejen komplexní informace ze všech postižených oblastí, ale i užitečné odkazy. Stránky serveru jsou členěny do několika přehledných sekcí, naleznete zde informace o důležitých telefonních číslech, aktuální informace o stavu v jednotlivých regionech, seznam rubrik věnovaných občanům, firmám, dopravní situaci, nabídkám pomoci, finančním sbírkám, dále odkazy na ministerstvo vnitra, záchranné složky, zpravodajské servery, informace pro občany ze zahraničí a mnoho dalších aktualit.

Občané zde mohou rovněž vyhledat zásadní rady a pokyny, jak se zachovat v různých situacích, zejména po opadnutí vody v zatopených oblastech – naleznou zde informace o pitné vodě, potravinách, zásadách likvidace následků záplav v postižených domech a bytech, hygieně, přehledu funkčnosti a možnosti pomoci jednotlivých úřadů, finančních a věcných dávkách, dávkách sociální péče, pojištění, pracovněprávní informace, statistické informace a informace pro krizové situace.

O firmě:

ČESKÝ TELECOM, a. s., je s téměř čtyřmi milióny provozovaných telefonních stanic vedoucí telekomunikační společností v České republice. Prostřednictvím své dceřiné společnosti Eurotel Praha, spol. s r. o., se významně podílí také na trhu mobilních služeb.
Imaginet, o.z. ČESKÉHO TELECOMU, a.s., nabízí bohaté portfolio služeb a produktů, které se orientují především na řešení nestandardních služeb a řešení nad komunikační infrastrukturou ČESKÉHO TELECOMU. Odštěpný závod se soustředí především na oblast Internetu, informačních technologií a jejich synergii s komunikačními systémy. Imaginet tak nabízí řešení pro zajištění internetové konektivity, webové aplikace, integrované komunikační systémy, služby datových center, elektronického obchodování a všech souvisejících aktivit. Do této skupiny patří poskytovatel připojení do Internetu INTERNET OnLine (ISP), reklamní agentura M.I.A, skupina portálů (iBase, QUICK), CenTrade a asp1000.

ČESKÝ TELECOM se v posledních letech pravidelně umísťuje na předních místech soutěži o cenu za informačně nejotevřenější firmu domácího kapitálového trhu Signum Temporis. V roce 2002 na základě hlasování odborné veřejnosti, zástupců tisku a devítičlenné komise obsadil celkově druhé místo.

ČESKÝ TELECOM, a. s., patří podle své tržní kapitalizace a objemu obchodů k nejvýznamnějším firmám na českém kapitálovém trhu. Akcie společnosti jsou ve formě GDR obchodovány i na London Stock Exchange. Rating ČESKÉHO TELECOMU, a. s., patří trvale k nejvyšším, které mohou české společnosti získat od významných mezinárodních ratingových agentur.

Hlavním akcionářem ČESKÉHO TELECOMU, a. s., je Fond národního majetku ČR, který vlastní 51% akcií. Hlavním partnerem a druhým nejvýznamnějším akcionářem společnosti je holandsko-švýcarské konsorcium TelSource s 27 %. Podílníky TelSource N. V. jsou společnosti Swisscom a KPN Royal Dutch Telecom. Dalších 6,5% akcií ČESKÉHO TELECOMU, a. s., vlastní přímo KPN Royal Dutch Telecom.

Více informací naleznete na webových stránkách www.telecom.cz

Pro další tiskové informace prosím kontaktujte:

Hana Hejsková, Cesky Telecom, a. s., Olšanská 5, 130 34 Praha 3
Tel.: 0800 16 33 42, Fax: 02 - 7146 98 96, Mobil: 0602 17 16 51
Václav Pavelka, ExMise, s. r. o., Záhřebská 23/25, 120 00 Praha 2
Tel.: 02 - 21 59 24 50, Fax: 02 - 21 59 24 51, Mobil: 0603 574 650, web: www.exmise.cz

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?