Nový velký server house Greenhousing.cz vstupuje na český trh

[Tisková zpráva] Greenhousing.cz přináší snížení cen až o dvě třetiny proti konkurenci. Serverovny na třech místech v Praze. Používá výhradně zelené technologie. Do tří let expanze na další východní trhy (Slovensko, Maďarsko)

Praha, 11. listopadu 2010  – Na český trh pronájmu serverů dnes vstupuje nový významný hráč. Společnost Greendata spustila v Praze provoz  tří serveroven o celkové vyu­žitelné  ploše 600 m2. V rámci projektu pod názvem Greenhousing.cz poskytne místo až pro 700 serverů s tím, že je schopna v krátké době kapacitu rozšířit na dvojnásobek. Greenhousing přitom sází na kvalitní zelené technologie a bezkonkurenční cenu.

„S naší nabídkou si server může pronajmout skutečně každý. Odstraňujeme tak jednu z bariér pro ty, kteří váhají s podnikáním na internetu,“ říká technický ředitel Greendata s.r.o. Petr Hromádko. Projekt podle něj cílí na elektronické obchody, marketingové a PR agentury, webhousingové společnosti a obecně na malé a střední firmy zaměřené na IT.

Greendata s.r.o. nabízí  kompletní pronájem základního dedikovaného serveru za 990 Kč měsíčně. Cena u konkurence začíná nad 3000 Kč. Objednání služby je jednoduché, stačí navštívit portál www.greenhousin­g.cz a stejně jako ve standardních e-shopech naplnit objednávkový košík.  Do košíku může zákazník  vložit i další služby jako IP adresy, online dohled nebo např. balíčky služeb  správa mail serveru nebo web serveru. Po dokončení standardního prodejního procesu následuje příprava (tzv. vybuildování) a vygenerování údajů pro zákazníka.

Společnost provozuje tři serverovny v telehousech Šárka Business Park a Nový Smíchov a v podzemních prostorech kolejí Hvězda, sekce A, B. Připojení  o kapacitě 100 Mbit/s pro každý server zajišťuje renomovaný  provider Pe3ny.net, se kterým firma úzce spolupracuje. Všechny serverovny odebírají zelenou energii.

Greendata s.r.o. klade velký důraz na dodržování tzv. carbone neutral politiky. Nabízí proto výhradně zele­né servery od renomovaných světových výrobců. Samozřejmostí je odběr zelené energie pro provoz serverů. Společnost dodržuje vlastní zelené desatero a deset procent zisku vynakládá na zelené projekty. Každý zákazník získává zelené osvědčení, které potvrzuje, že využívá technologie, které snižují negativní dopady na klima.

„Chceme se stát významným hráčem na českém serverovém trhu a do tří let expandovat do zahraničí,“ dodává Hromádko. Firma potenciálně  cílí na východní trhy, zejména na Slovensko a Maďarsko.

Pronájmy serverů  patří vedle cloud computingu k hlavním současným trendům v sektoru IT. Velikost českého trhu server housingu se v současnosti pohybuje okolo 1,5 miliardy korun a i navzdory krizi zaznamenává stálý růst. Trh je však zatím velmi roztříštěný a deset největších hráčů zaujímá dohromady méně než čtvrtinový podíl.

O společnosti Greendata s. r. o.

Greendata s.r.o. je podnik, který se v rámci trhu internetových služeb, pod hlavičkou Greenhousing.cz,  úzce specializuje na služby pronájmu internetových serverů a služby s tím související. Služba je určena všem zákazníkům, kteří chtějí provozovat libovolné internetové aplikace, internetové prezentace, webové stránky, e-shopy, a přitom se nechtějí starat ani o technický chod serveru, na němž aplikace běží, ani o nákup a oživení serverového hardwaru. Služba greenhousingu je navíc postavena na myšlence co největší ekologické odpovědnosti a využívání tzv. zelené elektrické energie.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).