Nový Windows Live Hotmail dorazil do České republiky

6. 10. 2009

[Tisková zpráva] Nové funkce jedné z nejpopulárnějších e-mailových služeb na světě usnadňují online život

Praha, 6. října 2009 – Microsoft v České republice zpřístupnil novou generaci služby Windows Live Hotmail, kterou používá více než 375 milionů lidí po celém světě. Největší důraz klade nová verze Hotmailu na rychlou a bezpečnou práci s elektronickou poštou. Nový Windows Live Hotmail je výrazně rychlejší, nabízí mnohem větší kapacitu a poskytuje o 80 procent efektivnější filtrování nevyžádané pošty. České uživatele osloví také možnost stahovat prostřednictvím Hotmailu poštu z e-mailových služeb Seznamu, Gmailu nebo Centra.

„I v době sociálních sítí zůstává e-mail stále základním nástrojem pro komunikaci na internetu. Nový Hotmail nabízí spoustu vylepšení, která lidem usnadní práci s poštou a zajistí jim větší bezpečnost před internetovými hrozbami, které se šíří prostřednictvím nevyžádané pošty,“ říká Tomáš Koška, manažer online služeb pro oblast střední a východní Evropy společnosti Microsoft. Nové funkce v nejnovější verzi Windows Live Hotmail zahrnují:

• Neustále rostoucí místo pro ukládání zpráv: Průběžné zvyšování kapacity e-mailové schránky je ověřený způsob, jak zajistit místo pro všechny důležité i méně důležité zprávy, o které uživatel nechce přijít.
  • Osobní pošťák: Hotmail umožňuje spravovat přístup k elektronické poště v různých schránkách. Speciálně pro uživatele v České republice nabízí Windows Live Hotmail možnost vybírat poštu ze schránek na Seznamu, Centru nebo na Gmailu včetně automatické konfigurace.
  • Jeden seznam kontaktů a plná integrace s Messengerem: Uživatelské účty pro Hotmail a službu Windows Live Messenger je nově možné spravovat z jednoho místa. Obě služby navíc podporují import kontaktů z jiných sítí. Díky propojení s poštovním účtem Windows Live Hotmail upozorní Messenger uživatele na každý příchozí e-mail bez nutnosti přihlásit se k Hotmailu.
  • Nové filtrování nevyžádané pošty: Nová generace Hotmailu nabízí vylepšené filtrování nevyžádané pošty, které pracuje o 80 procent efektivněji než předchozí verze.
  • Webový Messenger: Přímo z webových stránek Hotmailu je možné posílat krátké zprávy lidem, kteří používají Windows Live Messenger, a to bez instalace standardní aplikace. Tuto možnost ocení uživatelé především tehdy, kdy nebudou mít možnost instalovat vlastní programy.
  • Mail na cestách: Speciální mobilní verze Windows Live Hotmailu na m.mail.live.com nabízí pohodlný a rychlý přístup k poště z mobilních telefonů.
  • Novinky v síti: Hotmail jako součást sady služeb Windows Live nabízí přístup k aktuálním informacím o aktivitách ostatních uživatelů, a to nejen v rámci sítě Windows Live, ale také na dalších webových serverech včetně Facebooku nebo Twitteru. V listopadu 2009 se čeští uživatelé dočkají také informací o tom, co jejich přátelé dělají na serveru Libimseti.cz.
  • POP3 přístup: Poštu z Hotmailu je nyní možné stáhnout prostřednictvím jakékoliv poštovní aplikace, včetně Windows Live Mail a Microsoft Office Outlook, na osobním počítači i v mobilním telefonu.

Windows Live Hotmail je součástí integrované sady online služeb Windows Live, které uživatelům usnadňují komunikaci a sdílení zážitků s jejich přáteli na internetu. Všechny služby Windows Live v českém jazyce naleznete na stránkách www.windowslive.cz, kde jsou připraveny zdarma ke stažení. Sada služeb a aplikací Windows Live zahrnuje vylepšené sdílení fotografií, práci s elektronickou poštou, výměnu krátkých zpráv a integraci s významnými sociálními sítěmi a webovými službami nezávislých poskytovatelů. Součástí Windows Live je také sada aplikací Windows Live Essentials, bezplatného softwaru, který usnadňuje přístup k webovým službám a práci s digitálním obsahem na osobních počítačích, v mobilních telefonech i na webu.

O společnosti Microsoft
Společnost Microsoft (nasdaq „MSFT“) byla založena v roce 1975 a je světovým lídrem v poskytování softwaru, služeb a řešení, které pomáhají lidem a firmám po celém světě plně realizovat jejich potenciál.

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie