Nový Xbox 360 v České republice již 16. července

[Tisková zpráva] Praha, 24. června 2010 – Na herním veletrhu E3 představila společnost Microsoft novou verzi herní konzole Xbox 360. Inovovaný model obsahuje celou řadu technických vylepšení, která jsou ukryta ve zmenšeném designu v lesklé černé barvě. Uživatelé se mohou těšit na 250GB pevný disk pro ukládání her a vestavěný bezdrátový adaptér Wi-Fi. Konzole má nyní 5 USB vstupů a optický zvukový výstup pro kvalitnější zážitek z hraní, díky nižší spotřebě také výrazně poklesla hlučnost při plném zatížení.

Nová konzole bude v České republice k dispozici již 16. července a její cena bude stejná jako stávající verze Elite, kterou je možné v obchodech zakoupit za doporučenou maloobchodní cenu 6.990 Kč. Vzhledem k velkému zájmu uživatelů a omezenému množství nových konzolí, které jsou určeny pro jednotlivé trhy, se zákazníkům doporučuje objednávka v předprodeji distributorů.

Xbox 360 je také plně kompatibilní s pohybovým senzorem Kinect, který bude v České republice uveden v listopadu 2010. Tato revoluční technologie snímá pomocí kamer veškeré pohyby uživatele a umožňuje tak systém ovládat celým tělem. V době uvedení senzoru Kinect bude k dispozici 15 her, které plně využívají možností nové technologie. Mezi nimi nebude chybět například:

• Kinect Joy Ride simuluje adrenalinové závody na motokárách,
  • Your Shape: Fitness Evolved je titul určený pro posilování a relaxaci v pohodlí domova,
  • Kinect Sports hráče zavede na atletický ovál mezi běžce nebo fotbalisty,
  • Dance Central promění obývací pokoj v taneční parket s pestrou paletou diskotékových hitů.

Na podzim bude také spuštěna komunitní služba pro hráče Xbox Live. Uživatelé v České republice tak budou moci poprvé oficiálně změřit síly s jinými hráči po celém světě ve svých oblíbených multiplayerových titulech.

Více informací naleznete na www.xbox.cz

O konzoli Xbox 360
Xbox 360 je nejvýkonnější videoherní a zábavní systém, přinášející nejlepší hry a jedinečný zážitek v oblasti digitální zábavy, která hráče naprosto pohltí. Konzole slouží jako multimediální centrum domácí zábavy, které kromě hraní nabízí například přehrávání filmů, poslech hudby či prohlížení fotografií. V současné době je na konzoli Xbox 360 dostupných více než 400 her ve vysokém rozlišení a samotná konzole je dostupná téměř ve 36 zemích. Více informací můžete najít na www.xbox.cz.

O společnosti Microsoft
Společnost Microsoft (NASDAQ „MSFT“) byla založena v roce 1975 a je světovým lídrem v poskytování softwaru, služeb a řešení, které pomáhají lidem a firmám po celém světě plně realizovat jejich potenciál.