Nový zásuvný modul do Photoshopu pro Google 3D Warehouse

2. 6. 2007

[Tisková zpráva] Softwarový doplněk poskytuje přímý přístup k bezplatnému 3D obsahu od společnosti Google

San Jose, USA, 31. dubna 2007 – Společnosti Adobe a Google dnes ohlásily uvedení zásuvného modulu do Photoshopu Extended pro Google 3D Warehouse na trh. Modul umožňuje uživatelům využít výkonnou sadu nástrojů v programu Adobe Photoshop CS3 Extended k úpravám 3D obsahu. S tímto zásuvným modulem si budou moci uživatelé přímo z prostředí programu Photoshop CS3 Extended vyhledat a stáhnout bezplatný 3D obsah ze služby Google 3D Warehouse, bezplatného online úložiště pro 3D modely a obsah. 3D obsah pak mohou umístit, manipulovat s ním a používat ho v kompozicích s novými 3D nástroji v programu Photoshop CS3 Extended.

Zásuvný modul je dostupný k bezplatnému stažení z webových stránek Adobe Labs na adrese http://labs.a­dobe.com.

„S novým zásuvným modulem se uživatelé programu Photoshop CS3 Extended mohou zapojit do komunity uživatelů služby 3D Warehouse, což jim umožní vyhledávat, ukládat a sdílet tisíce 3D modelů a dalšího obsahu,“ řekl Mark Limber, manažer produktu u společnosti Google. „Úložiště služby Google 3D Warehouse v kombinaci s programem Photoshop CS3 Extended umožní tvůrcům, architektům, výrobcům i ostatním uživatelům najít přesně to, co potřebují k oživení svých virtuálních světů a koncepčních návrhů.“

Google 3D Warehouse je bezplatná služba společnosti Google, umožňující komukoliv vyhledávat a stahovat 3D modely a obsah přes standardní webový prohlížeč a nyní s tímto zásuvným modulem i ve Photoshopu CS3 Extended. Uživatelé mohou také předkládat své vlastní modely, které chtějí sdílet s komunitou uživatelů, pomocí jejich odeslání do 3D Warehouse z programu Google SketchUp. Modely obsahují vše potřebné pro 3D svět: budovy, domy, mosty, sochy, plastiky, auta, lidi, domácí zvířata a mnoho dalšího. Pokud má model své místo na světě, jako například budova v New Yorku, je také možné ho stáhnout a prohlížet v programu Google Earth.

Zásuvný modul po stažení otevírá dialogové okno, které se přes internet připojí přímo ke službě Google 3D Warehouse. Uživatelé mohou procházet a prohledávat obsah ve 3D Warehouse a stahovat a ukládat si vybrané položky na svůj pevný disk. Stažené modely se uloží ve formátu COLLADA. Program Photoshop CS3 Extended s podporou pro standardní používané 3D formáty, včetně formátu COLLADA, otevírá 3D modely jako 3D vrstvy. Uživatelé pak mají přístup k texturám aplikovaným na povrchy modelu, mohou je vylepšit ve Photoshopu CS3 Extended s jeho širokým výběrem nástrojů pro úpravy a malování, a pak je uložit nebo zakomponovat do 2D obrazu.

„Naše spolupráce se společností Google přináší 3D obsah přímo do prostředí Photoshopu CS3 Extended, což umožňuje efektivnější úpravy a obohacení celého procesu vizualizace,“ řekl Kevin Connor, hlavní ředitel pro řízení profesionálních produktů pro digitální zpracování obrazu u Adobe. „Photoshop CS3 Extended byl vyvinut tak, aby pomohl profesionálům posunout možnosti digitálního zpracování obrazu a snadněji realizovat jejich představy ve 3D. Je skvělé vidět, jak Google od počátku podporuje Photoshop CS3 Extended a sledovat pokrok v pracovních postupech 3D designu.“

Ceny a dostupnost
Photoshop CS3 Extended software, ohlášený v březnu 2007, je zcela nová verze Photoshopu, pomáhající profesionálům objevit nové rozměry v digitálním zpracování obrazu s využitím všech možností ve Photoshopu CS3 plus převratných nástrojů pro 3D, pohyblivé grafiky a měření a analýzu obrazu.

Zásuvný modul do Photoshopu Extended pro Google 3D Warehouse je dostupný k bezplatnému stažení z webových stránek Adobe Labs na adrese http://labs.a­dobe.com. Zásuvný modul Macintosh je dostupný již nyní, pro Windows bude dostupný 1. června. Photoshop CS3 Extended je k dispozici přes autorizované prodejce Adobe a v online obchodu Adobe Store na www.adobe.com/go/gn_s­tore. Odhadovaná koncová cena softwaru Adobe Photoshop CS3 Extended je 33 560 Kč bez DPH. Jsou dostupné také upgrady za nižší ceny. Podrobnější informace o funkcích, zásadách upgradování, cenách a verzích v jiných jazycích si prosím najděte na: www.adobe.com/go/pho­toshop.

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?