NTT DOCOMO a Symantec představují novou řízenou službu pro zabezpečení údajů na ztracených nebo ukradených noteboocích

[Tisková zpráva] Praha – 9. března 2011 – NTT DOCOMO Inc. a Symantec Corp. oznámily, že DOCOMO nabídne svým zákazníkům novou řízenou mobilní 3G službu, která využívá PGP technologii šifrování celého disku s možností vzdáleného vypnutí a zničení. Výkon služby zajistí technologie Intel Anti-Theft. Služba by měla být zákazníkům v Japonsku k dispozici v průběhu druhého kvartálu roku 2011 a umožní zákazníkům společnosti DOCOMO chránit citlivá data v noteboocích, což by mělo zabezpečit celý systém a odradit před krádežemi.

Službu vyvinuly společným vývojem Symantec a DOCOMO a zákazníkům umožní vzdálené  uzamčení notebooku nebo zničení dat na pevném disku. Administrátoři mohou notebook na dálku vypnout v případě  krádeže nebo ztráty přes zabezpečené SMS zprávy, které pošlou přes síťový 3G server DOCOMO nebo skrz roamingovou síť, pokud je počítač ztracen v zahraničí.

Zákazníci společnosti DOCOMO budou mít možnost na dálku zablokovat bootování a zamezit přístupu k šifrovaným datům, a to i v případě, že je počítače vypnutý. PGP technologie šifrování zajistí, že data budou v bezpečí bez ohledu na to, kde byl počítač ztracen, a to i v případě, že zloděj zná uživatelské heslo. Jestliže je ztracený nebo ukradený notebook zpět, systém lze snadno aktivovat a data během okamžiku plně zotavit.

DOCOMO bude podporovat notebooky s technologií Intel Anti-Theft a 3G modulem Ericsson pro mobilní  širokopásmové při­pojení, což umožní systémům přijímat SMS zprávy. Řešení bude podporovat jakýkoli přenosný  počítač vybavený technologií Intel Anti-Theft a 3G modul Ericsson F5521gw pro mobilní širokopásmové připojení bez ohledu na výrobce.

Používání note­booků  zvyšuje efektivitu zaměstnanců mimo kancelář, ale práce na dálku také zvyšuje riziko ztráty dat. Spolupráce mezi společnostmi Symantec a DOCOMO dá zákazníkům jistotu, že informace v jejich počítačích jsou chráněné v kanceláři i mimo ni, takže umožní zaměstnancům dosahovat vyšší produktivity.

Citace partnerů:

• Intel Corp.: „Je nám potěšením spolupracovat s lídry trhu na uvedení velmi robustní bezpečnostní služby, která ochrání data i majetek kombinací celosvětového mobilního širokopásmového připojení se silným softwarovým šifrováním disku a špičkovou technologií Intel Anti-Theft,“ říká George Thangadurai, general manager, PC Client Services, Intel Corp.  „DOCOMO opět dokazuje, že je lídrem v oblasti inovací. Nové řešení pomůže podnikům všech velikostí chránit to nejcennější: informace.“
  • Ericsson AB: „Modul Ericsson F5521gw pro mobilní širokopásmové připojení je jediným modulem na trhu kompatibilním s technologií Intel Anti-Theft,“ říká Mats Norin, vice president, Mobile Broadband Modules, Ericsson AB.  „Jsme nadšeni, že DOCOMO a Symantec společně vyvinuly řešení proti krádežím založené na našem modulu. Objem dat uložených v noteboocích stále roste a nová služba je spolehlivě ochrání.“

O společnosti Symantec

Společnost Symantec zaujímá  světové prven­ství v poskyto­vání řešení zabezpečení, úložišť a správy systémů, která pomáhají jednotlivým zákazníkům i organizacím zabezpečit a spravovat informace. Náš software a naše služby chrání komplexněji a efektivněji, před více riziky a ve více místech a poskytují jistotu při užívání a ukládání informací. Společnost Symantec má ředitelství ve městě Mountain View v Kalifornii a pobočky ve více než 40 zemích. Další informace jsou k dispozici na adrese www.symantec.com­

O společnosti NTT DOCOMO

NTT DOCOMO je předním světovým mobilním operátorem a poskytovatelem moderních mobilních služeb. Společnost má více než 57 milionů zákazníků v Japonsku, včetně 48 milionů, kteří používají i-mode™, nejoblíbenější mobilní e-mailovou a internetovou platformu na světě, a 55 milionů zákazníků , kteří používají FOMA™, originální mobilní 3G službu založenou na W-CDMA. DOCOMO je lídr v oblasti vývoje mobilních technologií budoucnosti a neustále rozšiřuje úlohu mobilních telefonů jako univerzálního a vysoce personalizovaného „nástroje životního stylu“ pro každodenní použití. Pro mobilní telefony nabízí širokou škálu inovativních služeb, včetně mobilních plateb, GPS, mobilní TV, multimediálního obsahu a mnoha dalších služeb. NTT DOCOMO je zapsána na burze s cennými papíry v Tokiu (9437), Londýně (NDCM) a New Yorku (DCM). Více informací naleznete na stránkách www.nttdocomo­.com

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

Podnikatel.cz: V restauraci bez cigaret? Sněmovna kývla

V restauraci bez cigaret? Sněmovna kývla

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Podnikatel.cz: Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný