AVG uvolňuje zdarma a nyní i v češtině ochranu před on-line hrozbami – AVG LinkScanner

[Tisková zpráva] Samostatný AVG LinkScanner®, který chrání v reálném čase před hrozbami na internetu, je ode dneška bezplatně k dispozici všem uživatelům i v českém jazyce

Amsterdam 19. května 2009 – Společnost AVG Technologies dnes uvolnila nové jazykové mutace samostatného produktu AVG LinkScanner. Ten byl od dubna ke stažení zdarma v angličtině. Dnes se k němu přidává dalších jedenáct jazykových verzí, mezi nimiž je i čeština. Poté, co firma v minulém týdnu uvedla v českém jazyce bezplatnou verzi AVG Anti-Virus Free Edition, dělá další vstřícný krok směrem k českým uživatelům.

Software AVG LinkScanner chrání v reálném čase před náhodnými, skrytými i krátkodobými hrozbami na internetu, kde je každý den infikováno kolem dvou milionů stránek. Na 60 % podobných hrozeb navíc v krátké době zmizí nebo se přesune jinam a pouhý antivirový program je proti tomuto typu útoků neúčinný. Všichni uživatelé mohou bezplatně získat další vrstvu ochrany nad rámec jimi dosud používaných bezpečnostních programů v jazyce, který je jim nejbližší. Produkt je nyní k dispozici v angličtině, češtině, holandštině, francouzštině, italštině, němčině, japonštině, polštině, brazilské i evropské portugalštině, španělštině a turečtině.

„Jsme přesvědčeni, že každý uživatel počítače má právo na zajištění základní bezpečnostní ochrany,” řekl generální ředitel AVG Technologies J. R. Smith. „Infikované stránky představují větší hrozbu než klasické viry. I jejich pouhá návštěva totiž může přinést potíže nebo ztrátu citlivých osobních dat. Krátkodobost a proměnlivost dnešních on-line hrozeb pak vyžaduje kontrolu odkazů a stránek přesně ve chvíli, kdy se na ně uživatel chystá vstoupit. AVG LinkScanner takto chrání jako součást našich produktů 80 milionů uživatelů AVG a dnešním krokem jej zpřístupňujeme dalším zájemcům.“

AVG LinkScanner používá cílenou analýzu pro všechny výsledky vyhledávání přes Google, Yahoo! a MSN. Jednou z funkcí této technologie je AVG Search-Shield, která bezpečně vyhodnocuje všechny výsledky hledání na internetu v reálném čase a míru rizika nákazy signalizuje ikonou vedle odkazů. Druhá funkce AVG Active Surf-Shield brání infekci počítače při nechtěném stahování nebezpečných souborů a současně zajišťuje, že navštívené stránky nabízejí ve chvíli jejich otevření bezpečný obsah. Vývojový tým AVG LinkScanneru přitom neustále produkt zdokonaluje na základě zpětných informací od uživatelů a z nejrůznějších dalších zdrojů.

„Internet se stal hlavním zdrojem šíření škodlivého kódu, přičemž většinu útoků představují takzvané drive-by downloads a jiné podobné hrozby,” uvedl technický ředitel AVG Technologies Karel Obluk. „Proto orientujeme vývoj našich produktů směrem k většímu důrazu na boj s těmito zákeřnějšími a nebezpečnými útoky. AVG LinkScanner je v první linii dodatečné ochranné vrstvy a jeho nabídkou zdarma chceme umožnit zabezpečení všem uživatelům, kdykoliv se připojují na internet. Uvolnění jeho české verze je tudíž dalším logickým krokem po představení lokalizovaného AVG Anti-Virus Free Edition,“ doplnil.

Výzkum a vývoj AVG LinkScanneru mimořádně zvýšil jeho schopnost ochrany v reálném čase. Je tak schopen uživateli zajistit přesnější a relevantnější informaci o bezpečnosti stránky než jiné systémy bezpečného surfování. Údaje staré několik dní nebo týdnů totiž neochrání uživatele před hrozbami, které na jednom místě nezůstávají ani 24 hodin. Infekce může zasáhnout všechny typy stránek od prezentací malých firem přes státní instituce až po weby velkých nadnárodních společností.

Dostupnost a systémové požadavky
AVG LinkScanner představuje nenáročné a snadno použitelné řešení, které uživateli nezpomaluje počítač a chrání ihned po instalaci. Pro domácí počítače a nekomerční využití je tento software ke stažení zdarma na adrese http://free.av­g.cz/download-avg-linkscanner-free-edition.

AVG LinkScanner pracuje pod Windows XP a Vista. Je kompatibilní se všemi hlavními bezpečnostními programy i Internetem Explorer 6 nebo pozdějším a Firefoxem 2 a pozdějším.

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Root.cz: Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Vitalia.cz: Zeleninové jogurty prý budou hit

Zeleninové jogurty prý budou hit