O rychlý internet od Českého Telecomu je v regionech velký zájem

2. 8. 2005

O rychlý internet od Českého Telecomu je v regionech velký zájem

Nejrychleji rostl počet uživatelů vysokorychlostního internetu v Pardubickém a Královéhradeckém kraji a na Vysočině. Největší počet linek ADSL je ale stále v Praze, na dalších místech jsou Moravskoslezský, Středočeský a Jihomoravský kraj.

„Poslední statistiky potvrzují, že v regionech je velký zájem o naše nové programy Internet Expres Doma,“ říká Petr Matějovský, produkt manažer pro ADSL ČESKÉHO TELECOMU a dodává, že počet uživatelů vysokorychlostního internetu v regionech se od začátku roku téměř zdvojnásobil. „Vysoké tempo růstu očekáváme i v budoucnu, i díky dalším atraktivním službám, jako je například nedávno spuštěný Expres Klik,“ předpokládá Matějovský.

Kraj Podíl instalovaných přípojek ADSL na celkovém počtu k 31. 7. 2005
Jihočeský 5,00%
Jihomoravský 9,80%
Karlovarský 2,71%
Královéhradecký 3,91%
Liberecký 4,40%
Moravskoslezský 10,69%
Olomoucký 4,73%
Pardubický 2,74%
Plzeňský 4,10%
Praha 28,70%
Středočeský 9,94%
Ústecký 5,76%
Vysočina 3,01%
Zlínský 4,50%

Vysokorychlostní internet prostřednictvím pevné linky již využívá 180 tisíc zákazníků. Služby Internet Expres jsou k dnešnímu dni dostupné v 1121 lokalitách v celé České republice, což znamená více než 90 % všech telefonních linek. Od počátku roku se zvýšil počet lokalit pokrytých vysokorychlostním internetem o 31 %.

Podle průzkumu provedeného ČESKÝM TELECOMEM si noví zákazníci pořizují služby Internet Expres především díky možnosti připojení k internetu po 24 hodin denně (74 %) a také faktu, že za přístup k internetu platí jenom měsíční poplatek (41 %). Nejčastěji používají noví zákazníci služby Internet Expres k hledání informací (80 %) a posílání e-mailů (82 %). Hodně nových zákazníků využívá i elektronické bankovnictví (42 %).

Službu Internet Expres si mohou zákazníci objednat online na stránkách www.internetex­pres.cz, kde si také mohou ověřit dostupnost služeb na svém telefonním čísle. Toto ověření je možné také prostřednictvím SMS. Dále je možné si službu objednat na bezplatné telefonní lince 800 123 456, v prodejnách TELEPOINT, TELEPOINT Partner, Eurotel a v sítích hypermarketů. Při zakoupení samoinstalačního balíčku a současném zřízení služby Internet Expres Doma získá zákazník zdarma možnost poslat 200 SMS z pevné linky.

ČESKÝ TELECOM, a. s., je vedoucí telekomunikační společností v České republice. Prostřednictvím své dceřiné společnosti Eurotel Praha, spol. s r. o., se významně podílí také na trhu mobilních služeb. Podrobné informace o firmě a nabídce jejich služeb jsou k dispozici na www.telecom.cz, která byla oceněna jako BestWeb 2003 v anketě WebTop100.
Mimořádnou pozornost věnuje ČESKÝ TELECOM využití růstového potenciálu datových a internetových služeb. Podle výzkumu agentury GfK považují IT manažeři ČESKÝ TELECOM za nejlepšího poskytovatele datových služeb v ČR. Společnost se hodlá stát rovněž předním poskytovatelem komplexních služeb v oblasti e-commerce.
ČESKÝ TELECOM se pravidelně umísťuje na předních místech v soutěži o cenu za informačně nejotevřenější firmu domácího kapitálového trhu Signum Temporis. Na základě hlasování odborné veřejnosti, zástupců tisku a devítičlenné komise obsadil ČESKÝ TELECOM v roce 2003 opět první místo, stejně jako v roce 2001.
ČESKÝ TELECOM, a. s., patří podle své tržní kapitalizace a objemu obchodů k nejvýznamnějším firmám na českém kapitálovém trhu. Akcie společnosti jsou ve formě GDR obchodovány i na London Stock Exchange. Rating ČESKÉHO TELECOMU, a. s., patří trvale k nejvyšším, které mohou české společnosti získat od významných mezinárodních ratingových agentur.

O Telefónice

Z hlediska tržní kapitalizace je Telefónica třetím největším operátorem na světě. Své obchodní aktivity směřuje zejména na trhy pevné a mobilní telefonie. Širokopásmového připojení využívá jako klíčový nástroj pro rozvoj obou těchto technologií.

Společnost je výrazně zastoupena v 17 zemích a má více než 131 milionů zákazníků. Telefónica má významný podíl na trzích v Latinské Americe, kde koncentruje podstatnou část své růstové strategie.

Telefónica je ze 100% obchodovatelná na burze a má více než 1,5 milionů přímých akcionářů. Její vydaný akciový kapitál zahrnuje 4 921 130 397 běžných akcií obchodovatelných na španělské burze (Madrid, Barcelona, Bilbao a Valencia) a na burzách v Londýně, Paříži, Frankfurtu, Tokiu, New Yorku, Limě, Buenos Aires, Sao Paulu a na SEAQ International Exchange v Londýně.

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Vitalia.cz: Jste stále nemocní? Chybí vám zinek

Jste stále nemocní? Chybí vám zinek

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Podnikatel.cz: EET: Totálně nezvládli metodologii projektu

EET: Totálně nezvládli metodologii projektu

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře