Obchod Mac App Store společnosti Apple otevřen

7. 1. 2011

[Tisková zpráva] CUPERTINO, Kalifornie – 20. ledna 2011 – Společnost Apple dnes oznámila, že obchod Mac App Store zahájil prodej s nabídkou více než 1 000 bezplatných a placených aplikací Obchod Mac App Store přenáší revoluční zkušenosti s obchodem App Store do operačního systému Mac, což znamená, že nyní můžete vyhledat skvělé nové aplikace, zaplatit je prostřednictvím svého účtu iTunes, stáhnout je a nainstalovat v jediném kroku. Obchod Mac App Store je dostupný uživatelům systému Snow Leopard prostřednictvím aktualizace softwaru jako součást systému Mac OS X v10.6.6.

„S nabídkou více než 1 000 aplikací má obchod Mac App Store za sebou skvělý start,“ řekl Steve Jobs, generální ředitel společnosti Apple. „Věříme, že uživatelé si zamilují tento inovativní působ objevování a nákupu svých oblíbených aplikací.“

Obchod Mac App Store nabízí aplikace v kategoriích, jako jsou vzdělání, hry, grafika a design, životní styl, produktivita práce a nástroje a další kategorie. Uživatelé mohou procházet nové i osvědčené aplikace, zjistit, které jsou nejžádanější, podívat se na oblíbené aplikace zaměstnanců, prohledávat kategorie, prohlédnout si žebříček nejpopulárnějších placených i bezplatných aplikací a číst si hodnocení a recenze zákazníků.

K dispozici jsou zcela nové aplikace i osvědčené a oblíbené aplikace pro systém Mac od vývojářů, jako jsou společnosti Autodesk, Ancestry.com a Boinx. Aplikace iPhoto, iMovie a GarageBand z oblíbené sady iLife ‘11 společnosti Apple jsou v obchodě Mac App Store dostupné jednotlivě za 11,99 EUR za každou aplikaci. Aplikace Pages, Keynote a Numbers z sady iWork jsou dostupné za 15,99 EUR za každou aplikaci. Aperture® 3, výkonná aplikace společnosti Apple pro úpravy a správu fotek, je dostupná za 62,99 EUR.

„Jsme potěšeni, že můžeme nabídnout naši profesionální aplikaci pro kreslení, Autodesk SketchBook Pro, v obchodě Mac App Store již při jeho otevření,“ řekl Carl Bass, generální ředitel společnosti Autodesk. „Zaznamenali jsme ohromný úspěch s různými aplikacemi pro Mac, iPhone a iPad. Jsme nadšeni, že nabídka aplikace SketchBook Pro v obchodě Mac App Store umožňuje umělcům snadno vytvářet jejich díla v počítačích Mac, od rychlých náčrtů po vynikající umělecká díla.“

„Nabídkou aplikace Family Tree Maker společnosti Ancestry.com v obchodě Mac App Store lidem ještě více usnadňujeme objevování a zpřístupňování jejich rodinné historie,“ řekl Tim Sullivan, generální ředitel společnosti Ancestry.com. „Obchod Mac App Store přinese novou generaci inovací na platformě Mac.“

„Jsme nadšeni, že náš oceňovaný software pro tvorbu animací, produkci videa a úpravy fotografií je v nabídce nového obchodu Mac App Store,“ řekl Oliver Breidenbach, generální ředitel společnosti Boinx Software. „Díky obchodu Mac App Store mohou zákazníci snadněji než kdykoli dříve získat veškerý inovativní software určený pro počítače Mac.“

Chcete-li získat obchod Mac App Store, stáhněte si aktualizaci softwaru Mac OS X v10.6.6 nebo navštivte stránku apple.com/mac/app-store. Chcete-li se dozvědět více o vývoji pro obchod Mac App Store, navštivte stránku developer.apple­.com/programs/mac.

Společnost Apple je tvůrcem počítačů Mac, nejlepších osobních počítačů na světě, a softwaru OS X, iLife, iWork a profesionálních aplikací. Apple je se svými přehrávači iPod a internetovým obchodem iTunes tahounem digitální hudební revoluce. Společnost Apple od základu mění mobilní telefon revolučním přístrojem iPhone a obchodem App Store a nedávno představila svůj magický iPad, který definuje budoucnost mobilních multimediálních a výpočetních zařízení.

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Vitalia.cz: Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Podnikatel.cz: Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?