Obrat Tech Data Corporation se meziročně zvýšil o více než deset procent

[Tisková zpráva] Společnost zaznamenala rekordní příjmy. Ve srovnání s minulým rokem se obrat zvýšil o více než 10 procent. Tech Data Corporation představila program na zpětný odkup akcií.

Praha, 4. 3. 2011 – Tech Data Corporation, přední globální IT distributor, který je na českém a slovenském trhu reprezentován společností Tech Data Distribution, zveřejnila své hospodářské výsledky za čtvrtý kvartál uplynulého roku a za fiskální rok 2010. Ve srovnání se stejným obdobím uplynulého roku dosáhla nárůstu obratu o více než 10 procent.

Celkový obrat v posledním kvartálu činil 7,1 miliardy dolarů oproti 6,3 miliardám v uplynulém roce, meziroční zvýšení tak dosáhlo více než 13 procent. Pokud jde o hospodářské výsledky za celý fiskální rok, podařilo se společnosti Tech Data Corporation navýšit svůj obrat o 10,3 procenta na 24,4 miliardy dolarů.

Evropský trh se na hospodářských výsledcích podílel 57 procenty. Meziročně  zvýšil obrat o 10,5 procenta z 12,5 miliardy na 13,8 miliardy dolarů. Zbylých 43 procent dosáhla společnost na americkém trhu, kde meziročně zvýšila svůj obrat o 10,1 procenta (z 9,6 na 10,5 miliardy dolarů).

„Výsledky čtvrtého kvartálu jsou pro naši společnost velmi pozitivní a jen potvrzují výjimečnou obchodní bilanci celého uplynulého roku. Potvrdil se trend z předchozích tří čtvrtletí, který ukazuje, že máme dobře nastavené obchodní mechanismy a dokážeme efektivně pracovat na lokálních úrovních i v celosvětovém měřítku. Naše rekordní bilance ve fiskálním roce je výsledkem dobrého strategického plánování a přidané hodnoty, kterou jsme schopni nabídnout našim zákazníkům i obchodním partnerům,“ říká Robert M. Dutkowsky, CEO společnosti.

„V prvním čtvrtletí očekáváme další nárůst některých regionů v souvislosti s posilováním pozice dolaru. Strategie firmy však zůstává stejná, soustředíme se na zodpovědný růst a dlouhodobé navyšování hodnoty pro akcionáře,“ dodal Robert M. Dutkowsky.

Členové představenstva společnosti schválili také program na zpětný odkup kmenových akcií společnosti až do výše 100 milionů dolarů. Od dubna roku 2005 společnost provedla zpětný odkup podílu v celkové výši 600 milionů dolarů.

Více informací o společnosti Tech Data Distribution najdete na www.techdata.cz; www.techdata.sk.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).