Obsah internetových diskusí lze monitorovat u eMerite.cz

12. 1. 2010

[Tisková zpráva] Praha, 12.1.2010 – On-line monitoring příspěvků v internetových diskusích nově zařadila do nabídky služeb společnost eMerite, s.r.o. S využitím speciálního softwaru lze shromažďovat, třídit a následně i ručně kategorizovat dle společných témat veškeré informace týkající se určité firmy, značky, instituce či jejích představitelů, které se vyskytnou na tzv. sociálních sítích a diskusních fórech (např. Facebook, Twitter, YouTube, Blog.cz nebo v komentářích na libovolných českých serverech).

Smyslem tohoto monitoringu a následného vyhodnocování je zjistit, jaká jsou nejdiskutovanější témata týkající se daného klienta, jak lidé hodnotí úroveň jeho služeb, resp. veškeré aktivity, třeba i ve srovnání s konkurenty. Klienti eMerite mají možnost např. okamžitě po zveřejnění reagovat na kritické připomínky nespokojených zákazníků, což může minimalizovat negativní dopady kritiky. Jde o ideální formu zpětné vazby od zákazníků a nástroj k vyhledávání příznivců, nových partnerů a tržních příležitostí.

Nová služba eMerite umožňuje mj. porovnávat rozdíly mezi očekáváními klienta a jeho vnímáním ze strany spotřebitelů, identifikovat motivaci zákazníků k jejich vnímání klienta, lze sledovat impulsy k započetí diskusí (např. cenová politika) nebo určující faktory pro rozhodování spotřebitelů (např. obsah služby).

Důležitou součástí monitoringu internetových diskusí od společnosti eMerite je vyhodnocování „nálady“ vyhledaných příspěvků – použitý software je automaticky dokáže třídit podle emočního zabarvení na pozitivní, neutrální nebo negativní. Díky tomu pak lze např. přímo do e-mailové schránky dostávat upozornění na všechny negativní zmínky o určité službě v diskusích na vybraném odborném serveru, blogu atp.

„Vysoký zájem o tuto službu ukazuje, že je pro mnoho institucí a firem užitečné vědět, co si o jejich službách a představitelích lidé myslí,“ poznamenal k zájmu o monitoring on-line diskusí Martin Petrášek, ředitel eMerite, s.r.o., a pokračoval: „Poskytujeme tím ideální doplněk k obvyklým průzkumům trhu a spokojenosti zákazníků, přičemž velkou výhodou je, že klienti mohou na námi vyhledané příspěvky okamžitě reagovat – ať už na internetu nebo změnami svojí strategie.“

Společnost eMerite, s.r.o., člen skupiny FG Forrest, poskytuje e-marketingové analýzy a poradenství založené na internetových měřicích technologiích. Vyhodnocuje preference a motivy jednání návštěvníků webových stránek pro desítky institucí a firem, např. pro Úřad Vlády ČR, Ministerstvo průmyslu a obchodu, Komerční banku, E.ON, OREA HOTELS, McDonald’s a další.

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

DigiZone.cz: Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Podnikatel.cz: Snížení DPH na 15 % se netýká všech

Snížení DPH na 15 % se netýká všech

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Podnikatel.cz: Platební brány a EET? Stále s otazníkem

Platební brány a EET? Stále s otazníkem

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

120na80.cz: 5 přírodních tipů na bolest v krku

5 přírodních tipů na bolest v krku

120na80.cz: Na ucho teplý, nebo studený obklad?

Na ucho teplý, nebo studený obklad?