Obsazenost Datového centra K2 v Ostravě stále stoupá

[Tisková zpráva] Ostrava, 1. 2. 2011 – V Datovém centrum K2 atmitec, které společnost uvedla do provozu v květnu loňského roku, právě probíhají přípravné práce pro spuštění dalšího nového datového sálu. Strategickým partnerem v dodávání datových služeb i v tomto případě zůstává společnost GTS Czech, přední poskytovatel telekomunikačních, datových i internetových služeb.

Nový datový sál splňuje, stejně jako celé Datové centrum K2, parametry klasifikace Tier III. s možností rozšíření na Tier IV. a je kompletně vybaven nejmodernější technologií. Motivací pro investici do jeho spuštění ještě před plánovaným termínem byla stále stoupající poptávka ze strany zákazníků.

„Mimořádný zájem o služby Datového centra K2 jen potvrzuje narůstající světový trend ve využívání cloud computingového řešení. Naši zákazníci se navíc mohou přímo v praxi přesvědčit o výhodách, které se sebou datové centrum přináší. Nejen, že neztrácí čas správou či implementací síťových služeb a aplikací, případně budováním vlastního IT oddělení, ale také šetří počáteční náklady. V Datovém centru K2 najdete kromě služeb typu SaaS, PaaS, IaaS i outsourcing, housing nebo hosting. “ říká Marek Kučera výkonný ředitel společnosti.

„V požadavcích na kritéria datového centra se zákazníci shodují. Základem je vysoká úroveň bezpečnosti a dohledových služeb. Logickým krokem tak bylo zavedení servisu 24/7/365, který řeší dotazy zákazníků, dohlíží na zdravotní stav technologií a síťovou infrastrukturu. Další přidanou hodnotou je přímý vztah mezi zákazníkem a poskytovatelem komplexního ICT řešení.“ doplňuje Kučera.

Součástí široké nabídky Datového centra K2 je především Informační systém K2, který společnost vyvíjí a implementuje již 20 let. Konkrétně jde o komplexní systém, jenž provázaně řídí firemní procesy od CRM, přes nákup, prodej, sklad, výrobu, účetnictví, finance, workflow, personalistiku, dopravu, manažerské vyhodnocování, až po internetový obchod.

O společnosti K2 atmitec

Společnost K2 atmitec s.r.o., výrobce Informačního systému K2, vznikla v roce 1991 a po dlouholetém působení na poli informačních technologií patří mezi přední výrobce informačních systémů. Společnost zaměstnává špičkové programátory, vysoce kvalitní projektové manažery a konzultanty, kteří profesionálně řídí implementaci IS K2 do prostředí zákazníka. V současnosti pracuje s IS K2 cca 10 000 uživatelů v rozmanitých společnostech v různých zemích světa. Více informací na www.k2atmitec.cz.

Vitalia.cz: Jak si užít Vánoce bez lepku

Jak si užít Vánoce bez lepku

Lupa.cz: Kolik ČR platí za sledování elektronické komunikace?

Kolik ČR platí za sledování elektronické komunikace?

DigiZone.cz: Skylink: zpožděný kanál Prima +1

Skylink: zpožděný kanál Prima +1

DigiZone.cz: SES zajistí HD pro M7 Group

SES zajistí HD pro M7 Group

DigiZone.cz: Sat novinky: slovenská TV8 HD i ruský NTV Mir

Sat novinky: slovenská TV8 HD i ruský NTV Mir

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Měšec.cz: Stavební spoření: alternativa i pro seniory

Stavební spoření: alternativa i pro seniory

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU