Ochrana identity od AVG Technologies v češtině

[Tisková zpráva] AVG Identity Protection nabízí uživatelům bezpečí při užívání internetového bankovnictví, nakupování v e-shopech i jiných citlivých operacích prováděných on-line – ode dneška v dalších osmi jazycích včetně češtiny.

Amsterdam, 31. července 2009 – Společnost AVG Technologies dnes uvolnila do distribuce osm nových lokalizací aplikace AVG Identity Protection (IDP) včetně české verze.

IDP byla veřejnosti představena při uvedení verze AVG 8.5 na jaře tohoto roku poté, co AVG Technologies akvizicí získala společnost Sana Security. Zatím však byla dostupná pouze v angličtině. Uživatelům, kteří dávají přednost českým verzím programů, se nyní otevírá snadná cesta, jak zajistit svému počítači neustálou ochranu před krádeží online identity, ale i před novými a dosud neznámými viry. Aplikace IDP je kompatibilní s většinou nejčastějších antivirů. Zároveň je také integrální součástí balíčku AVG Internet Security, který poskytuje komplexní ochranu při všech aktivitách na internetu.

Krádeže identity se ve světě již staly internetovým zločinem číslo jedna. Americká obchodní komise (US Federal Trade Commission) uvádí pokaždé za posledních sedm let krádeže identity jako nejčastější důvod stížností spotřebitelů. V jejich „Zprávě o zneužívání identity“ za rok 2008 se uvádí, že pouze v USA se její obětí stalo téměř 10 milionů lidí. Podle průzkumu americké společnosti Javelin Strategy & Research se v USA loňské škody způsobené tímto druhem kriminality vyšplhaly na 45 miliard dolarů. Ekonomiku Velké Británie stojí krádeže identit až 4,4 miliardy dolarů ročně, při čemž se dotknou až čtvrtiny Britů, jak odhaduje Britská asociace CIFAS zaměřená na prevenci zneužívání cizí identity. Nástup tohoto trendu v ČR potvrzuje „Zpráva o situaci v oblasti vnitřní bezpečnosti a veřejného pořádku na území České republiky v roce 2008“ vydaná počátkem letošního května ministerstvem vnitra.

„Uživatelé musí mít jistotu, že při používání internetového bankovnictví nebo při nákupech v e-shopech nepřijdou o svou identitu,“ řekl generální ředitel AVG Technologies JR Smith. „Samotný antivirový program je přitom neochrání na té úrovni, jaká je v dnešním prostředí složitých a rychle se měnících útoků třeba. Potřebný klid jim může poskytnout AVG Identity Protection.“

Aplikace AVG Identity Protection přidává vrstvu ochrany, která zdokonaluje celkové zabezpečení před hrozbami nerozpoznatelnými pro běžné antivirové aplikace. Je přitom lhostejné, zda jsou na počítači nainstalovány produkty AVG nebo jiné firmy. IDP pracuje vedle všech nejčastěji používaných antivirů spolehlivě a kdykoli. Brání cíleným útokům vedeným s cílem krádeže hesel, odcizení podkladů k internetovému bankovnictví, čísel kreditních karet a dalších cenných informací. Používá tzv. behaviorální analýzu, která zjišťuje odchylky od standardního chování programů v počítači. Pokud odhalí cokoli podezřelého, co by mohlo naznačovat pokus o krádež identity, odstraní hrozbu a ukončí danou aktivitu ještě před zasažením uživatelových dat.

„Známe možná nebezpečí, kterým musí všichni uživatelé denně čelit,“ doplňuje technický ředitel AVG Technologies Karel Obluk. „Naše produkty navrhujeme tak, aby tyto hrozby nepředstavovaly problém a kdokoli mohl s internetem nerušeně pracovat. Naším cílem je, aby řešení AVG byla co nejsnadnější od nákupu přes instalaci až po samotné použití. Proto pokračujeme v lokalizaci jednotlivých produktů a zpřístupňujeme je v co možná nejvíce jazycích,“ dodal.

Další informace o technologii
AVG Identity Protection je založena na technologii, kterou AVG Technologies získala po akvizici společnosti Sana Security počátkem tohoto roku. Analyzuje chování jednotlivých programů, proto nepotřebuje ke své aktualizaci popisy známých škodlivých kódů a předejde snaze útočníků odcizit uživateli online identitu. Software se navíc průběžně učí i z informací uživatelů o reálných útocích a zajišťuje jejich neustálou ochranu.

„Každý den objeví laboratoře bezpečnostních společností desítky tisíc zcela nových vzorků malwaru,“ uvedl Karel Obluk. „Abychom udrželi krok a ochránili uživatele, musíme neustále zlepšovat bezpečnostní systémy a přicházet s novými metodami ochrany. Techniky založené na sledování chování aplikací jsou dalším krokem k ochraně i před dosud neznámými hrozbami.“

Dostupnost a cena
Veškeré produkty AVG 8.5 jsou k dispozici online, v obchodech a dalších prodejních kanálech. AVG Identity Protection stojí 595 Kč včetně DPH. Ceny ostatních produktů se nemění.

Pro více informací o všech produktech AVG pro domácnosti i firmy navštivte www.avg.cz. Sledujte také AVG na Twitteru: http://twitter­.com/officialav­gnews nebo se staňte fanouškem AVG na Facebooku: http://www.fa­cebook.com/av­gfree.