Odstartoval projekt „Početí online! Ordinace.cz řeší porodnost v Česku“

[Tisková zpráva] Cesty k otěhotnění bude dokumentovat v reálném čase projekt Početí online! Ordinace.cz řeší porodnost v Česku. Ten se právě dnes (středa 21. října 2009) spustil na portálu www.ordinace.cz.

Je to jedinečný projekt v České republice, kdy uživatelé internetu mohou sledovat příběhy lidí, kteří se snaží o početí a jejich cestu k němu. A ta v dnešní době není jednoduchá ani přímá. Na www.ordinace.cz již dnes najdete seznamovací video s hlavním párem Pavlínou a Lubošem, také první informace o jejich pokusech o otěhotnění. Každý den pak budou v blogovém deníčku informovat o tom, jak se jim daří, jaké rady a doporučení vyzkoušeli a s jakými pocity nebo výsledky. Rady a doporučení pak na portálu dostanou pravidelně od předních odborníků z oblasti medicíny i souvisejících o­borů.

Početí online! – prostor pro příběhy, informace a naději
Ordinace.cz vytvořila prostor, kde mohou lidé v podobné životní situaci sdílet své zkušenosti, vyměňovat si informace a vyjadřovat si navzájem podporu. V hlavních rolích jsou Pavlína Š. a Luboš D., kterým Ordinace.cz nabídla své odborné zázemí a kontakty.

„Projekt hodně pomůže ostatním párům s podobnými problémy. Minimálně poznají, že v tom nejsou sami a že všechno má nějaké řešení,“ říká o své účasti Luboš.

Jeho partnerka Pavlína dodává: „Oceňuji hlavně seriozní informace, které mi projekt nabízí. My s Lubošem žijeme internetem, a ten je plný bludů. Věříme, že tento projekt nám poskytne kvalitní informace a my budeme podruhé ve svém snažení úspěšní.“

To nejjednodušší, co páry mohou pro svůj cíl udělat, je například změna životního stylu. Pak teprve přijdou na řadu například odborná vyšetření a lékařské konzultace. Odborníci z různých oblastí dají páru rady doslova na míru. A jen Pavlína s Lubošem se rozhodnou, co vyzkoušejí. Svoje názory, zkušenosti a výsledky ale budou na webu pravidelně popisovat.

Odborný garant projektu
Garantem projektu je doc. MUDr. Tonko Mardešić Csc. ze Sanatoria PRONATAL, které poskytuje služby v oblasti asistované reprodukce, gynekologie, urologie, embryologie a lékařské genetiky. „Poruchy plodnosti se dnes dotýkají patnácti procent párů v plodném věku v populaci. Mnozí to vnímají jako svoje selhání, trpí psychickými potížemi. Často ani nemají dost informací, kam se obrátit o pomoc. Vítám tedy každou aktivitu, která těmto lidem dává informace,“ říká doc. Mardešić.

Nic není tabu
Také návštěvníci portálu mají možnost páru radit. Nebo aspoň fandit. Mohou také přispět svými zkušenostmi nebo vlastními příběhy.

Zásadním přínosem projektu je to, že lidé mohou z klidu svého domova řešit velmi intimní témata a zdravotní problémy. Často i takové, které dosud neměli odvahu nikomu svěřit, ani svému lékaři.

Interaktivní a multimediální projekt Početí online! Ordinace.cz řeší porodnost v Česku je tedy prvním z řady, které se na www.ordinace.cz objeví. Obdobnou cestou zpracuje postupem času příběhy lidí s jinými zdravotními problémy.

Pro Ordinaci.cz neexistuje žádné tabu a vyplatí se užívat ji minimálně jednou denně.

Portál Ordinace.cz
Za projektem „Početí online! Ordinace.cz řeší porodnost v Česku“ stojí portál Ordinace.cz. Tento web je jedinečný svým rozsahem a odborným zázemím. Vznikl již v roce 1999. Aktivně spolupracuje s více než 800 lékaři a dalšími odborníky. Je to rozsáhlý, pravidelně aktualizovaný portál o zdraví, který nabízí seriózní a ověřené rady a informace z oblasti medicíny, farmacie a zdravého životního stylu. Dále také databáze diagnóz, léků včetně příbalových letáků a cen doplatků. Návštěvníci mohou využít například unikátní službu Domácí lékař nebo Poraďte se s lékařem online.

Otevřeny jsou také diskuse na více než stovku zdravotních témat. Ordinaci.cz vyhledávají lidé, kteří se zajímají o své zdraví, především ženy ve věku 20 až 50 let, které již mají děti a cítí za ně zodpovědnost. Hledají tu další informace, zkušenosti jiných pacientů a rady odborníků. Projektem, který dnes spouštíme, naplňujeme vizi Ordinace.cz „Pomůžeme všem, kterým záleží na zdraví vlastním a zdraví jejich blízkých.“

Podnikatel.cz: Zařízení pro EET zbytečně, vrátí vám peníze

Zařízení pro EET zbytečně, vrátí vám peníze

Podnikatel.cz: Snížení DPH na 15 % se netýká všech

Snížení DPH na 15 % se netýká všech

Vitalia.cz: Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Root.cz: Firefox hodí za rok přes palubu stará rozšíření

Firefox hodí za rok přes palubu stará rozšíření

DigiZone.cz: Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem