On-line deník Aktuálně.cz překonal hranici 200 tisíc čtenářů denně

[Tisková zpráva] On-line deník Aktuálně.cz překonal další významnou hranici v počtu čtenářů. Ve středu 24. ledna 2007 zprávy, rozhovory, fotky a videa z Aktuálně.cz přilákaly 200 374 čtenářů. Uvádí to oficiální statistiky společnosti NetMonitor.

„Od začátku roku zaznamenáváme znatelně vyšší počet čtenářů než vloni. Ve všední dny na stránky Aktuálně.cz často chodí přes 180 tisíc lidí. Ke včerejšímu rekordu přispěl den plný událostí, které jsme dokázali popsat rychleji a kvalitněji než ostatní. Klíčový byl rozsudek nad exministrem Vladimírem Mlynářem. Velmi se nám včera osvědčilo také zapojení lidí coby amatérských zpravodajů do sněhové kalamity. Ti, spolu s našimi reportéry, přinášeli detailní informace z celé země. Čtenáři o ně měli velký zájem, “ říká Zdeněk John, šéfredaktor Aktuálně.cz.

První letošní sníh se projevil i v ostatních internetových službách. Lidé na portálu Centrum.cz, pod nějž Aktuálně.cz spadá, mnohem více než obvykle hledali informace o počasí. „Třetí nejhledanější dotaz ve vyhledávači byl „počasí“. Byl dokonce žádanější než obvykle často hledaná „práce“, „sex“ nebo „seznamka“. Mezi prvních dvacet nejvyhledávanějších dotazů se dostala i slovní spojení „dopravní situace“ a „sněhové zpravodajství“,“ říká architekt vyhledávání Centrum.cz Jan Nehasil.