One Call s řešením IP Call centra od Algotechu

[Tisková zpráva] Pouhé 3 dny trvající implementace přinesla zákazníkovi zásadní rozšíření počtu agentů a nové funkce pro nahrávání a reporting

Bratislava, Slovensko, 26. listopadu 2008 – Algotech, přední dodavatel řešení kontaktních center ve střední a východní Evropě (CEE), oznamuje úspěšné dokončení implementace nového IP Call centra založeného na technologiích Avaya, které bylo nasazeno v jednom z největších slovenských kontaktních center ve společnosti One Call. Rozšířená kapacita call centra činí 250 operátorských míst s možností rotace až 350 operátorů.

Jádrem technického řešení projektu ve společnosti One Call, a. s. je systém Avaya Communication Manager verze 5.0 běžící na platformě S8300. Software Avaya Communication Manager poskytuje klíčovou IP základnu zajišťující inteligentní komunikační schopnosti a vynikající kontinuitu komunikací, díky které minimalizuje narušení obchodních činností.

Algotech současně implementoval velkokapacitní bránu G700 Media Gateway, která zajišťuje připojení rozsáhlých administrativních celků na centrální media server Avaya. Pro rychlou a přehlednou správu příchozích hovorů byl nasazen Avaya Call Management System verze 14 a dále CTI server, který technicky zajišťuje obsluhu veškerých telefonních služeb přímo z agentské aplikace zákazníka. Tuto integraci provedl Algotech v rámci projektu.

Kompletní nasazení systému bylo dokončeno pouhé 3 dny od podpisu kontraktu, čemuž výrazně napomohly dostatečné skladové zásoby hardware společnosti Algotech. Během implementace nebyly zjištěny žádné zásadní nedostatky ohrožující okamžité spuštění ostré verze systému s plným provozem.

„Práce byly dokončeny v neuvěřitelně krátkém termínu a během dosavadního provozu nebyl zaznamenán jediný vážnější výpadek,“ hodnotí Rostislav Synek, předseda představenstva společnosti One Call, a.s. „Ze všech benefitů, které nám nový systém přinesl, bych zdůraznil především výrazné rozšíření agentů z původních 20 na současných 70 a rozšířené funkce systému jako je snadné získávání statistik o provozu kontaktního centra, které nám pomáhají v jeho efektivním řízení, a záznam hovorů pro účely důkazní a managementu kvality.“

„Kontaktní centrum je jedním z hlavních pilířů fungování každé organizace, kterým protéká obrovské množství informací potřebných pro budování dobrých vztahů se zákazníky. Na jeho efektivitu je proto vždy kladen značný důraz. Bezproblémové nasazení IP Call centra ve společnosti One Call je důkazem nejenom kvalit technologií Avaya, ale také potvrzením kvalit Algotechu jako poskytovatele komplexních služeb spojených s implementací Avaya technologií,“ dodal František Zeman, Generální ředitel společnosti Algotech.