Siemens Enterprise Communications představuje komplexní aplikační rámec OpenSOA pro firemní řešení otevřené komunikace

[Tisková zpráva] Společnost Siemens Enterprise Communications představila koncepci OpenSOA, komplexní a sjednocenou platformu pro příští generaci aplikací na bázi servisně-orientované architektury společnosti.

První dvě aplikace využívající architekturu OpenSOA, HiPath 8000 Assistant a HiPath 8000 Media Server, jsou již nyní k dispozici v kombinaci se SIP softswitchem HiPath 8000. Koncepce OpenSOA je klíčovou komponentou strategie otevřené komunikace Siemens Enterprise Communications, která zákazníkům umožňuje implementovat nabízené řešení a využívat jejich výhod bez ohledu na síťové či komunikační prostředí. Aplikace SOA jsou založeny na otevřených standardech a umožňují tak snadnou integraci prostřednictvím standardizovaných rozhraní i větší portabilitu napříč prostředími s různými servery, koncovými zařízeními a operačními systémy.

Architektura OpenSOA zároveň umožňuje sdílet funkce mezi jednotlivými podnikovými aplikacemi a vytvářet tak nové synergie mezi uživateli firemního systému. Zákazníci mohou například využívat výhod společných SOA softwarových služeb, jako jsou údaje o aktuální dostupnosti a poloze, notifikační systém či nástroje pro spolupráci. To znamená, že oboroví experti, operátoři kontaktních center i mobilní uživatelé jsou okamžitě schopni zjistit dostupnost pro komunikaci pomocí preferovaného média a snadno spolupracovat v reálném čase.

„Siemens OpenSOA nabízí díky své komponentové SOA architektuře a sdíleným softwarovým službám bezprecedentní stupeň konsistence mezi aplikacemi,“ říká Thomas Zimmermann, Chief Operation Officer, Siemens Enterprise Communications. „Nový, otevřený přístup založený na standardech zároveň výrazně usnadňuje integraci s klíčovými firemními aplikacemi a umožňuje tak našim zákazníkům obohatit důležité firemní procesy o nový rozměr komunikace.“

OpenSOA představuje nejnovější vývojové stádium strategie Siemens v oblasti SOA, které by se mělo stát základem aplikací společnosti pro jednotnou komunikaci, unified messaging a kontaktní centra. V případě OpenSOA nejde o nové využití existujících aplikací s webovým rozhraním či „zabalením“ do middlewaru jiných dodavatelů. Prostředí OpenSOA bylo od začátku koncipováno na bázi komplexní servisně-orientované architektury. Sdílené služby a funkce byly od základu přebudovány pomocí jazyků Java a XML s využitím standardních SOA rozhraní.

„Přístup firmy Siemens ke koncepci SOA se od ostatních odlišuje svojí úplností. OpenSOA jakožto od základu otevřený systém nabízí větší hodnotu pro zákazníky se zájmem o skutečné výhody SOA architektury a díky konsolidaci dat a rozhraní napříč aplikacemi nabízí cestu k řešením tzv. jednotné komunikace,“ říká Blair Pleasant, prezident a hlavní analytik ve společnosti COMMfusion a spoluzakladatel UCStrategies.com.

Osvědčením otevřené integrace založené na standardech se stala certifikace Powered by SAP NetWeaver, kterou architektura Siemens OpenSOA získala v druhé polovině roku 2006. Nová verze OpenScape navíc využije OpenSOA k integraci služeb aktuální dostupnosti v prostředí IBM Lotus Sametime. Integrace se systémy SAP a IBM svědčí o obecném oborovém trendu směrem k otevřeným standardizovaným architekturám, které firemním zákazníkům nabídnou nižší náklady spojené s vlastnictvím a větší svobodu výběru.

NHS Trust v anglickém Newcastlu – jeden ze zákazníků Siemens Enterprise Communications, který využívá HiPath 8000 – je o hodnotách SOA přesvědčen. „Servisně-orientované aplikace Siemens pro softswitch HiPath 8000 jsou součástí otevřeného, standardizovaného systému, který nás prvořadě přivedl ke spolupráci se Siemens,“ říká Robin Smith, konzultant NHS Trust. „Komplexní přístup Siemens k SOA je navíc pro nás zárukou, že tyto aplikace jsou součástí pečlivě promyšlené architektury.“

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Vitalia.cz: Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

DigiZone.cz: Co chtějí operátoři při přechodu na DVB-T2?

Co chtějí operátoři při přechodu na DVB-T2?

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

DigiZone.cz: Vedení ČRo: personální změny od ledna

Vedení ČRo: personální změny od ledna

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru