Oracle Application Express 3.1 usnadňuje vývoj webových aplikací

[Tisková zpráva] Nová verze produktu Oracle Application Express přináší interaktivní funkce pro vytváření sestav, podporu objektů BLOB a zdokonalené možnosti tisku.

Redwood Shores, USA – 13. května 2008 – Společnost Oracle oznámila všeobecnou dostupnost nástroje Oracle Application Express Release 3.1, který obsahuje řadu nových funkcí a vylepšení, mezi jinými například:

• Interaktivní region sestav – inovativní technologie, která umožňuje koncovým uživatelům snadné přizpůsobení sestav, což v praxi znamená úsporu času a práce potřebné k vývoji a bohatší funkčnost aplikací.
  • Deklarativní podpora objektů BLOB – umožňuje deklarativně načítat soubory prostřednictvím formulářů a stahovat je nebo zobrazovat pomocí sestav. Zobrazení a stahování velkých binárních objektů (BLOB) lze také definovat pomocí PL/SQL.
  • Vylepšená podpora tisku – dotazy sestav nyní podporují několik sestav v jediném dokumentu a umožňují kombinovat sestavy a tabulky na základě různých dotazů. Výstupní formát může být dynamicky nastaven v okamžiku spuštění a dokumenty mohou být buď stahovány do klientského počítače, nebo zobrazovány v okně prohlížeče.

Nová verze nástroje Oracle Application Express také podporuje jednoduché a snadno použitelné hotové aplikace, které si mohou zájemci stáhnout z Oracle Technology Network (OTN). Tyto bezplatné, plně funkční aplikace Oracle Application Express lze snadno přizpůsobit, nasadit a sdílet v organizaci, což vývojářům usnadní vývoj jednoduchých webových aplikací. Tyto aplikace jsou k dispozici na webu: http://www.ora­cle.com/techno­logy/products/da­tabase/applica­tion_express/pac­kaged_apps/pac­kaged_apps.html

Rychlý vývoj databázových webových aplikací
Organizace všech velikostí napříč všemi průmyslovými obory a geografickými oblastmi používají Oracle Application Express k rychlému vývoji databázových webových aplikací. Pomocí webového prohlížeče a jen s omezenými programátorskými zkušenostmi mohou vývojáři vytvářet a nasazovat profesionální aplikace, které jsou rychlé i bezpečné. Nástroj Oracle Application Express je integrován se všemi edicemi Oracle Database 11g a Oracle Database 10g.

Mezi organizace, které pomocí nástroje Oracle Application Express rychle prototypují a vyvíjejí webové aplikace pro zpracování dat z databází Oracle, patří například Státní univerzita Pensylvánie, PINNACLE a VISTA Technology Services. IT tým univerzity Pensylvánie pomocí inventarizačního systému vyvinutého s nástrojem Oracle Application Express udržuje přehled o více než 2 000 počítačích a všech součástech připojených k jednotlivým pracovním stanicím. PINNACLE vyvíjí v nástroji Oracle Application Express svou sadu aplikací.

Společnost VISTA nedávno přepracovala systém americké armády pro plánování nemovitostí, s nímž pracují tisíce uživatelů po celém světě. Po posouzení několika různých technologií vybrala společnost VISTA nástroj Oracle Application Express díky solidnímu kódu uživatelského rozhraní, úplné podpoře pro všechny výkonové funkce databází Oracle, zabezpečení, škálovatelnosti a vazbám na tabulkovou obchodní logiku, kterou lze snadno spravovat.

Cena a dostupnost
Oracle Application Express Release 3.1 je všeobecně k dispozici a zákazníci si jej mohou stáhnout z webu OTN: http://www.ora­cle.com/techno­logy/products/da­tabase/applica­tion_express/dow­nload.html.

Produkt je k dispozici na řadě platforem včetně Linuxu, Windows, Mac OS X, Solarisu, HP-UX a dalších.

Tento nástroj je zdarma integrován ve všech edicích Oracle Database 11g, Oracle Database 10g a Oracle9i Database Release 2. Další informace o nástroji Oracle Application Express najdete na adrese: http://otn.ora­cle.com/apex.

O společnosti Oracle
Oracle (NASDAQ: ORCL) je největší světový dodavatel podnikového softwaru. Další informace o společnosti Oracle najdete na webu http://www.ora­cle.com.

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

DigiZone.cz: Kanál TA3 HD zahájil vysílání

Kanál TA3 HD zahájil vysílání

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Měšec.cz: Stavební spoření: alternativa i pro seniory

Stavební spoření: alternativa i pro seniory

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu