Oracle Database 11g je k dispozici pro platformu Windows

[Tisková zpráva] Nejnovější verze Oracle Database přináší v oblasti správy dat bezkonkurenční poměr ceny a výkonu pro zvládání potřeb rostoucích i zavedených firem

REDWOOD SHORES, Kalifornie, 26. října 2007 – Společnost Oracle uvedla na trh produkt Oracle Database 11g pro platformu Microsoft Windows. Nová verze databáze pro Windows pomůže organizacím všech velikostí zvládnout nároky spojené s rychlým růstem dat, měnícími se prostředími, nutností poskytovat kvalitnější služby a zároveň snižovat náklady na informační technologie.

„Společnosti Oracle záleží na možnosti volby a tento závazek dále rozvíjíme uvedením Oracle Database 11g pro Windows,“ řekl Andy Mendelsohn, senior viceprezident společnosti Oracle pro technologie databázových serverů. „Oracle Database 11g optimalizovaná pro Windows pomáhá rostoucím firmám řešit jejich vzrůstající nároky na správu dat s bezkonkurenční škálovatelností i poměrem ceny a výkonu.“

Databáze optimalizovaná pro Windows a platformu .NET
Oracle Database 11g je optimalizována pro platformy a služby systému Windows. Administrátoři mohou využívat nové funkce specifické pro systém Windows, například zálohování a obnovení databází pomocí služby Windows Volume Shadow Copy Service nebo vylepšené integrace se službami Active Directory a Kerberos. Nové funkce Oracle Database 11g a zdokonalená integrace s Windows nabízejí rychlou, spolehlivou a bezpečnou základnu pro důležité podnikové aplikace. Nedávný rekordní výsledek Oracle Database 11g pod Windows v testu TPC-C1 dokládá schopnost databáze Oracle vyhovět potřebám firem všech velikostí bez kompromisů ve výkonu a s rozumnými náklady.

Oracle jako Premier partner programu Microsoft Visual Studio Industry Partner (VSIP) nabízí těsnou integraci mezi technologiemi Oracle Database a Microsoft Visual Studio. V nové verzi Oracle Database 11g pro Windows se vývojáři aplikací na platformě .NET setkají s ještě lepším výkonem a vyšší produktivitou vývoje. Nová mezipaměť výsledků na straně klienta může podstatně zvýšit výkon u opakovaných dotazů. Technologie Oracle SecureFiles poskytuje převratný výkon při ukládání a načítání nestrukturovaných dat, například dokumentů, souborů XML, obrázků nebo videoklipů. Nové metody indexování a ukládání souborů XML poskytují až patnáctkrát vyšší výkon.

V předchozích verzích přinesla společnost Oracle uživatelům Windows nové a jedinečné funkce, jako například Oracle Real Application Clusters, která umožňuje udělat z clusteru levných standardizovaných serverů se systémem Windows vysoce dostupnou, škálovatelnou a bezpečnou platformu pro provoz databází a komerčních aplikací. Verze Oracle Database 11g není žádnou výjimkou a nabízí novinky:

• Oracle Real Application Testing umožňuje firmám účinně testovat změny prováděné v jejich prostředí IT od operačních systémů přes servery až po software. Snižuje tak rizika a náklady spojené s takovými změnami.
  • Oracle Advanced Compression dosahuje u všech typů dat dvojnásobného, trojnásobného i vyššího kompresního poměru pro ekonomicky výhodnější ukládání dat
  • Oracle Total Recall nabízí snadný a praktický způsob, jak dotazovat historické změny dat pro sledování změn, audit a zajištění shody s předpisy.
  • Oracle Active Data Guard zvyšuje výkonnost produkčních systémů a poskytuje ekonomicky výhodnější řešení obnovení po zhroucení tím, že umožňuje převést úlohy náročné na systémové prostředky, jako jsou například dotazy nebo zálohování, na fyzickou záložní databázi.
  • Oracle Partitioning automatizuje řadu manuálních operací spojených s členěním dat na oddíly a rozšiřuje stávající možnosti členění dat pomocí rozsahů, algoritmů hash a seznamů o možnost použití intervalů, referencí a virtuálních sloupců.

Dostupnost
Oracle Database 11g Enterprise Edition, Standard Edition a Standard Edition One jsou pro platformu Microsoft Windows všeobecně k dispozici od 23. října. Bezplatná zkušební verze Oracle Database 11g pro 32bitové edice Windows je dostupná ke stažení na webu Oracle Technology Network: http://www.ora­cle.com/techno­logy/software/pro­ducts/database/in­dex.html, stejně tak jako již dříve uvedená verze pro Linux.

Další informace o produktu Oracle Database 11g najdete na adrese: http://www.ora­cle.com/databa­se .