Oracle EMEA hlásí silnou dynamiku za druhé čtvrtletí fiskálního roku 2008

8. 1. 2008

[Tisková zpráva] Zákazníci v Evropě, na Blízkém východě a v Africe dávají produktům a službám Oracle přednost před nabídkami konkurentů – GAAP tržby za druhé čtvrtletí fiskálního roku 2008 vzrostly o 31 procent proti druhému čtvrtletí předešlého roku

ŽENEVA, Švýcarsko, 2.1.2008 – Společnost Oracle hlásí za druhé čtvrtletí fiskálního roku 2008 (které skončilo 30. listopadu 2007) silnou dynamiku získávání nových zákazníků v Evropě, na Blízkém východě a v Africe (EMEA). Technologie Oracle Database, Oracle Fusion Middleware a aplikace Oracle E-Business Suite, PeopleSoft, Siebel, Hyperion a JD Edwards zavedlo nebo jejich existující implementace rozšířilo mnoho organizací v tomto regionu.

V oblasti aplikací zákazníci pozitivně reagují na podporu a investice společnosti Oracle do dalšího zdokonalování produktových řad aplikací Oracle, celoživotní podporu v rámci programu Applications Unlimited a uvedení vyspělých možností integrace v podobě Applications Integration Architecture. Oracle Database 11g, nyní všeobecně dostupná pro platformu Linux, přináší další generaci funkcí pro správu podnikových informací. Pomáhá zákazníkům zvládat nároky spojené s rychlým růstem dat, měnícími se prostředími, nutností poskytovat kvalitnější služby a zároveň snižovat náklady na informační technologie a udržovat je pod kontrolou.

„Pozorujeme silný růst prodeje aplikací a middlewaru. Čím dál více zákazníků navíc pořizuje kombinace těchto technologií jako základ svých strategických integrovaných systémů,“ řekl Sergio Giacoletto, výkonný viceprezident společnosti Oracle Corporation pro Evropu, Střední východ a Afriku. „Otevřený přístup společnosti Oracle založený na standardech a naše široké portfolio produktů, jež zahrnuje řešení správy dat, analytické nástroje, nástroje pro správu podnikového obsahu a oborově specifické aplikace, poskytuje zákazníkům komplexní funkčnost a bezkonkurenční flexibilitu pro kriticky důležité provozy. Zejména nás těší reakce zákazníků na nedávnou akvizici společnosti Hyperion, dodavatele prvotřídních aplikací pro správu výkonnosti podniků. V posledním období jsme získali nové zákazníky technologií Hyperion.“

Referenční zákazníci za druhé čtvrtletí fiskálního roku 2008
Řešení Oracle v oblasti databází, middlewaru, business intelligence, podnikových aplikací a řešení On Demand zvolili významní zákazníci jako France Telecom, Deutsche Bahn AG a Ruské dráhy, aby zkvalitnili své podnikové procesy, získali přístup k lepším informacím, dosáhli ekonomičtějšího provozu a poskytovali lepší služby zákazníkům.

Hellmann Worldwide Logistics – Německo. Společnost Hellmann Worldwide Logistics provozuje přepravní a nákladní služby z 341 měst ve 134 zemích a má 15 000 zaměstnanců, kteří slouží zákazníkům po celém světě. Vybrala produkty Oracle E-Business Suite, Oracle Transportation Management, Oracle Database a součásti Oracle Fusion Middleware jako základ integrovaného, flexibilního a robustního informačního systému, který má umožnit jejím zaměstnancům soustředit se na potřeby zákazníků a snižovat IT a administrativní zátěž. „Zástupci společnosti Oracle se od začátku chovali energicky, reagovali na naše podněty a jednoznačně se snažili pochopit a posloužit našemu podniku. Jejich zájem o zákazníka byl velmi podobný našemu, takže jsme si s nimi dobře rozuměli. A nejen to, aplikace Oracle nabízejí v porovnání s jinými zvažovanými řešeními větší možnosti konfigurace a vynikající flexibilitu. Díky využívání otevřených standardů navíc usnadňují integraci hodnotového řetězce v dopravě,“ řekl Jürgen Burger, ředitel IT ve společnosti Hellmann Worldwide Logistics.

Kodak NV/SA, Nizozemí – „Od implementace řešení Siebel CRM On Demand si slibujeme další sladění obchodních procesů, aktivnější obchodní spolupráci s klíčovými partnery a odpovídající možnosti vykazování stavu obchodních kanálů a příjmových předpokladů. Těšíme se, že během půl roku od plného nasazení v Evropě, Africe a na Blízkém východě zaznamenáme zlepšení klíčových výkonnostních ukazatelů,“ řekl Ingmar Hermans, ředitel obchodních operací společnosti Kodak NV/SA.

Úřad státu Sasko, Německo – Úřad státu Sasko v Německu vyvíjí efektivnější systém školní správy pro svých 1 600 škol a jako strategickou platformu svého datového centra vybral Oracle Database. „Tento projekt je výborným příkladem výjimečných řešení, která lze realizovat ve spolupráci s partnery jako Oracle.“ – Hans-Ulrich Höhne, šéf divize, Úřad státu Sasko.

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Podnikatel.cz: Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání