Oracle Fusion Middleware dosahuje dynamického růstu

[Tisková zpráva] REDWOOD SHORES, Kalifornie, 14. srpna 2007 – Oracle Fusion Middleware, nový lídr na poli middlewaru, má za sebou výjimečně úspěšný rok. Dnes Oracle Fusion Middleware k provozu, zabezpečení a rozšiřování svých podniků používá většina předních světových organizací: 90 společností žebříčku Fortune 100 a 29 z 30 společností, jejichž akcie tvoří index Dow Jones Industrial Average. Příznivý vývoj dokládají i analytické zprávy.

Odborní analytici hodnotí Oracle Fusion Middleware
Přední výzkumné firmy zaznamenaly tržní dynamiku a pozici řešení Oracle Fusion Middleware a jeho komponent, jeho funkčnost a také úspěchy u zákazníků. Například agentura Forrester Research ve své zprávě Forrester Wave: Application Server Platforms, Q3 2007 (Platformy aplikačních serverů, 3. čtvrtletí 2007) vyhodnotila společnost Oracle jako celkového lídra v oblasti platforem aplikačních serverů. Viceprezident agentury Forrester John R. Rymer ve zprávě napsal: „Je to výsledek širokého spektra vývojových, implementačních a řídících funkcí zabudovaných v produktech Oracle Application Server a Oracle SOA Suite, silné strategie a rostoucí přítomnosti společnosti na trhu.“

Nezávislá analytická agentura Gartner umístila komponenty řešení Oracle Fusion Middleware do kvadrantu lídrů v celkem sedmi zprávách Magic Quadrant věnovaných trhu s middlewarem. Jednalo se o zprávy o aplikační infrastruktuře , aplikační infrastruktuře pro projekty složených aplikací , aplikační infrastruktuře pro projekty integrace back-endových aplikací , aplikační infrastruktuře pro projekty nových podnikových aplikací orientovaných na služby , o platformách business intelligence , o horizontálních portálových produktech a o řešeních správy přístupu na web .

Gartner ve své zprávě Market Share: Portal, Process and Middleware Software, Worldwide 2004–2006 (Podíly na trhu: Portálový, procesní a middlewarový software, celosvětový trh v letech 2004–2006) uvedl: „Společnost Oracle měla za rok 2006 nejrychleji rostoucí řešení middlewaru na trhu – dosáhla 45procentního meziročního růstu – protože na trhu byla silná poptávka po jejích řešeních SOA Suite, Enterprise Service Bus, Application Server a Portal, která využívají její ohromnou základnu instalovaných databází a aplikací.“ Navíc Gartner prohlásil, že Oracle se 103procentním tempem růstu patří mezi nejrychleji rostoucí výrobce zahrnuté ve zprávě 2006 Worldwide Security Software Market Share (Podíly na celosvětovém trhu s bezpečnostním softwarem za rok 2006) .

Hodnota pro ekosystém partnerů
Oracle Fusion Middleware, podporovaný 9 000 partnery včetně předních nezávislých výrobců softwaru, prodejců s přidanou hodnotou a systémových integrátorů, neustále přináší hodnotu celé síti partnerů. Oracle v lednu oznámil, že více než 20 výrobců softwaru pomocí middlewaru Oracle Fusion integruje své aplikace s různými komponentami aplikací Oracle. V nedávné době například společnosti Oracle a BearingPoint uvedly řešení pro zavedení nového zaměstnance do podnikových systémů a jeho vymazání po ukončení pracovního poměru, které je postaveno na řešeních Oracle SOA Suite a Oracle Business Process Management. V červnu Oracle zdvojnásobil počet partnerů, kteří jsou aktivní v ekosystému Extended Identity Management.

Oracle Fusion Middleware v praktických prezentacích
Na podporu další dynamiky zahájila společnost Oracle sérii globálních akcí pro IT manažery, jež se zabývají tím, jak Oracle Fusion Middleware přináší podnikatelské výsledky a transformuje postupy vývoje a implementace podnikových aplikací. V přednáškách manažerů a řadě odborných technických seminářů se mohou zákazníci detailně seznámit s možnostmi zvyšování podnikatelské hodnoty podnikových aplikací, do kterých už jejich společnosti investovaly. V České republice proběhne tato akce 11. 10. 2007 ve Slovanském domě v Praze.

Oracle Fusion Middleware
Komplexní řada standardizovaného middlewaru Oracle Fusion Middleware umožňuje zákazníkům zavést a provozovat architektury orientované na služby v heterogenních počítačových prostředích. Řešení Oracle Fusion Middleware nyní používá více než 50 000 zákazníků včetně předních organizací v odvětví finančních služeb, telekomunikací, výroby, maloobchodu, farmacie, zdravotnictví a také ve veřejném sektoru. Oracle Fusion Middleware podporuje 9 000 partnerů včetně předních dodavatelů softwaru, prodejců s přidanou hodnotou a systémových integrátorů.