Oracle koupí společnost G-Log

Oracle koupí společnost G-Log

Společnost Oracle oznámila uzavření smlouvy na koupi firmy G-Log, soukromého poskytovatele softwaru pro řízení logistiky a dopravy. Obě strany počítají s uzavřením transakce do konce roku 2005 po schválení regulačními orgány a splnění dalších obvyklých podmínek. Finanční podrobnosti transakce nebyly zveřejněny.
Globalizace, stoupající ceny paliva, outsourcing, vyšší nároky na bezpečnost, přísnější předpisy a nedostatky přepravní kapacity vyvolávají potřebu sofistikovaných aplikací pro řízení logistiky a dopravy. Společnost G-Log poskytuje jednotnou platformu pro plánování, optimalizaci, realizaci, analýzu a pohotové řešení všech aspektů toku v dodavatelském řetězci. Spojením logistických procesů, dat, znalostí a analytických funkcí v jediné aplikaci umožňují produkty společnosti G-Log podnikům snižovat celkové náklady na vlastnictví a zároveň jim pomáhají řídit všechny provozy na základě přesných informací.
„Akvizice firmy G-Log umožní společnosti Oracle nabízet komplexní řešení řízení dodavatelského řetězce a logistiky, jehož prostřednictvím budou firmy moci lépe spravovat globální dodavatelské řetězce,“ řekl senior viceprezident vývoje aplikací společnosti Oracle Rick Jewell. „S osvědčenou platformou řízení dopravy G-Log a špičkovou technologickou infrastrukturou, aplikacemi ERP a řízení dodavatelského řetězce Oracle budou mít nyní zákazníci přístup k integrovanému řešení efektivního podniku.“
Více než 50 procent zákazníků společnosti G-Log používá aplikace Oracle a očekává se, že po dokončení akvizice zákazníci okamžitě zaznamenají praktické výhody. Mezi zákazníky firmy G-Log patří přední přepravci a logistické společnosti jako Big Lots, Brown Shoe, DuPont, Exel, Family Dollar Stores, Giant Eagle, Halliburton, Kuehne & Nagel, Rohm and Haas, Tesco, Toll Solutions, UPM a Volvo.
„Díky spojení předností a produktů obou společností bude Oracle schopen lépe řešit vyvíjející se potřeby zákazníků a efektivně reagovat na trendy, které vyvolávají poptávku po komplexních logistických řešeních,“ řekl generální ředitel společnosti G-Log David Cairns.