Oracle představuje novou sadu middlewaru pro zpracování událostí

[Tisková zpráva] Zdokonalená sada dokládá rychlou integraci technologie BEA do middlewaru Oracle Fusion a nabízí komplexní funkce zpracování událostí.

Praha – 8. prosince 2008 – Firmy potřebují rychle reagovat na neustále se měnící podmínky na trhu. Tuto potřebu řeší nová verze produktu Oracle Event Driven Architecture Suite (Oracle EDA Suite), který je součástí portfolia Oracle Fusion Middleware.

Nová verze obsahuje Oracle Complex Event Processing 10g Release 3 (Oracle CEP 10g R3), dříve BEA WebLogic Event Server, komplexní platformu pro zpracování událostí, jež zahrnuje javový aplikační server založený na technologii OSGI. Umožňuje organizacím zjišťovat, filtrovat, analyzovat a korelovat různé obchodní události – včetně obchodů s akciemi, zadávání objednávek nebo žádostí o službu – na podporu informovaného rozhodování v reálném čase.

Oracle CEP 10g R3 poskytuje funkčně bohaté, deklarativní prostředí pro vývoj aplikací na zpracování událostí, které přispějí k lepšímu chodu podniku. Tento software dokáže zpracovávat několik proudů událostí a v reálném čase zjišťovat vzorce a trendy.

Mezi vylepšení v nové verzi produktů Oracle EDA Suite a Oracle CEP patří: mezipaměť distribuovaných a místních událostí včetně úzké integrace se službami distribuované datové mezipaměti Oracle Coherence, záznam a přehrávání událostí, konzola pro správu vizualizéru, funkce clusteringu a rozšířené nástroje pro vývoj v Javě.

Oracle EDA Suite 10g Release 3 je poslední v řadě produktů, které integrují technologie Oracle a BEA Systems. Dokládá rychlý pokrok společnosti Oracle v integraci špičkového softwaru obou společností.

Komplexní sada přináší integrované, ve své třídě nejlepší funkce
Oracle EDA Suite 10g R3 obsahuje komponenty Oracle JDeveloper, Oracle Business Activity Monitoring, Oracle Business Rules, Oracle Enterprise Service Bus a Oracle Complex Event Processing.

Produkt Oracle Complex Event Processing byl nedávno zvolen „Nejlepším řešením pro zpracování komplexních událostí“ v šestém ročníku hodnocení Waters Rankings. V roce 2007 Oracle CEP překonal hranici miliónu událostí za sekundu s technologiemi Oracle JRockit Real Time a Intel. Produkt Oracle CEP je postaven na platformě Oracle JRockit Real Time, což je nejrychlejší prostředí Java Virtual Machine na trhu.

Divize Oracle Customer Services poskytuje komplexní pokrytí sady Oracle EDA Suite 10g R3 špičkovým portfoliem služeb a podpory pro životní cyklus IT. Soustředí se na to, aby pomáhala zákazníkům maximalizovat jejich úspěch s řešeními Oracle a zároveň snižovala celkové náklady na vlastnictví prostřednictvím neustálého zdokonalování personalizované, proaktivní podpory a funkcí správy znalostí.

„Oracle CEP 10g R3 je cadillac mezi řešeními zpracování událostí na trhu,“ řekla Stephani Smith, ředitelka a viceprezidentka Data Mining Group ve společnosti Tradeweb. „Nedávno jsme vydali zajímavé produktové vylepšení Smart IOIs, které využívá technologii prvního a jediného nízkolatentního deterministického Java kontejneru a spouštěcího prostředí pro EDA.“

„V posledních letech vyvolala automatizace podnikových procesů v mnoha organizacích transformace, které nemají obdoby,“ řekl Amlan Debnath, senior viceprezident serverových technologií ve společnosti Oracle. „V důsledku této transformace naši zákazníci potřebují být schopni v reálném čase reagovat na těžko průchodná místa a příležitosti v rámci automatizovaných procesů. Oracle EDA Suite tuto potřebu řeší a umožňuje organizacím fungovat skutečně v reálném čase.“

O společnosti Oracle
Oracle (NASDAQ: ORCL) je největší světový dodavatel podnikového softwaru. Další informace o společnosti Oracle najdete na webu http://www.ora­cle.com.