Oracle uvádí novou verzi produktu Oracle Identity Manager

[Tisková zpráva] Software pro přidělování uživatelských účtů přináší inovativní funkce zajištění shody s předpisy a výkaznictví pro audit, vyšší uživatelský komfort a rychlejší nasazení.

Redwood Shores, USA – 20. února 2008 – Společnost Oracle oznámila okamžitou dostupnost nové verze produktu Oracle® Identity Manager. Oracle Identity Manager je součástí middlewaru Oracle Fusion. Jedná se o řešení přidělování a správy uživatelských účtů, které umožňuje organizacím automatizovat proces přidávání, aktualizací a odstraňování uživatelských účtů z aplikací a adresářů. Generuje podrobné výkazy toho, kdo má přístup ke konkrétním datům, zdrojům a informacím, a tak pomáhá zajistit shodu s platnými předpisy.

Nová verze produktu Oracle Identity Manager odpovídá na rostoucí potíže organizací v souvislosti se zajištěním shody a s časem potřebným k dokončení auditu následujícími novými funkcemi:

• Zdokonalené funkce osvědčení – další podpora osvědčení pro automatizaci průběžné certifikace přístupových oprávnění, jak je vyžadováno předpisy.
  • Další předem připravené výkazy – 19 nových šablon předpisových a provozních výkazů, které pomohou organizacím zoptimalizovat procesy auditu.
  • Nový nástroj pro grafické navrhování pracovních postupů – funkčně bohatý webový návrhový nástroj zjednodušuje tvorbu a udržování přidělovacích a schvalovacích postupů.
  • WS-SPML 2.0 Inbound Gateway – standardizované rozhraní, které umožňuje rychlou integraci napříč heterogenními prostředími a pomáhá urychlit nasazení.
  • Aktualizovaní průvodci propojením – usnadňují tvorbu nových konektorů a zjednodušují integraci.

O řešení Oracle Identity Management
Řešení Oracle Identity Management slouží jako bezpečnostní páteř middlewaru Oracle Fusion. Pomáhá zákazníkům a partnerům snižovat bezpečnostní hrozby v rozmanitých prostředích IT a zároveň pomáhá řešit jejich potřeby v oblasti řízení, rizik a dodržování předpisů. Z hlediska celkových tržeb z prodeje softwaru po celém světě bylo v roce 2006 řešení Oracle Identity Management nejrychleji rostoucí sadou produktů pro správu identit na trhu. Oracle Identity Management podporuje uznávané standardy jako WS*, XACML, SAML a SPML, takže s ním mohou zákazníci a partneři snadno integrovat aplikace. Tato řada prvotřídního softwaru, který lze používat jako celek i jako jednotlivé komponenty, zahrnuje produkty Oracle Identity Manager, Oracle Access Manager, Oracle Adaptive Access Manager, Oracle Enterprise Single Sign-On Suite, Oracle Identity Federation, Oracle Virtual Directory, Oracle Internet Directory, Oracle Management Pack for Identity Management a Oracle Web Services Manager. Další informace najdete na webu http://www.ora­cle.com/identi­ty.

O společnosti Oracle
Oracle (NASDAQ: ORCL) je největší světový dodavatel podnikového softwaru. Další informace o společnosti Oracle najdete na webu http://www.ora­cle.com.