Oracle uvádí sady Oracle Cloud Office a Oracle Open Office 3.3

23. 12. 2010

[Tisková zpráva] První komplexní kancelářský balík založený na otevřených standardech přináší vyšší produktivitu při práci na desktopu, webu i mobilních zařízeních.

Společnost Oracle představila kancelářské balíky Oracle Cloud Office a Open Office 3.3. Jedná se o komplexní sady založené na otevřených standardech, které lze používat na desktopu, webu i mobilních zařízeních. Uživatelům pomohou výrazně zvýšit produktivitu, firmám sníží náklady a posílí jejich inovační potenciál.

Oracle Office je založen na formátu ODF (Open Document Format) a otevřených webových standardech. Uživatelům umožňuje sdílet soubory na jakémkoliv systému, protože je kompatibilní jak s dokumenty sady Microsoft Office, tak i s moderními publikačními nástroji aplikací Web 2.0.

S pomocí produktů  Oracle Office dosáhnou uživatelé vyš­ší produktivi­ty, budou moci spolupracovat v rámci aplikací web 2.0 a získají nástroje pro integraci firemních dokumentů napříč různými prostředími (Windows, MacOS, Linux, webové prohlížeče, iPhone a další smartphony). To vše navíc za bezkonkurenční ce­nu.

Aplikační rozhraní (API) sad Oracle Office a přístup založený na otevřených standardech poskytuje uživatelům IT flexibilitu, nízké krátkodobé i dlouhodobé náklady a svobodu vyplývající z nezávislosti na jediném dodavateli. To vše organizacím umožňuje postavit svůj systém dokumentů kompletně na této platformě.

Otevřená, integrovaná  a všude dostupná kance­lářská  sada

Oracle Cloud Office a Oracle OpenOffice 3.3 jsou kancelářské sady s kvalitou podnikových aplikací. Umožňují efek­tivně pracovat s textem, tabulkami, prezentacemi i obrázky. Oba produkty nabízejí možnost vytvářet dokumenty a spolupracovat na nich bez ohledu na platformu, a zvyšují tak produktivitu celé firmy.

• Oracle Cloud Office 1.0 je kancelářský balík pro práci z prostředí webového prohlížeče nebo mobilních zařízení. Umožňuje spolupráci ve stylu aplikací web 2.0 a přístup k dokumentům z mobilních zařízení. Kompatibilita se sadou Microsoft Office a integrace s Oracle Open Office dovoluje plnohodnotné a bezproblémové úpravy i složitých prezentací, textů nebo tabulek i v režimu off-line.
  • Oracle Open Office 3.3 nabízí firmám nové konektory k Oracle Business Intelligence, Oracle E-Business Suite, dalším aplikacím společnosti Oracle a k serveru Microsoft Sharepoint. Umožňuje tak rychlou a bezproblémovou integraci do stávající softwarové infrastruktury podniku. Přináší navíc zvýšenou stabilitu, kompatibilitu a rychlost, přičemž poplatky za licenci jsou oproti sadě Microsoft Office až pětkrát menší.

Oracle Cloud Office byl navržen tak, aby využíval výhod flexibilní we­bové architek­tury umožňující pružnou škálovatelnost. Zákazníci a partneři mohou Oracle Cloud Office nasadit na svém vlastním hardwaru a softwaru (on-premise), v režimu on-demand nebo jako službu (SaaS, Software-as-Service).

„Oracle Cloud Office a Oracle Open Office 3.3 jsou komplexní, výkonné, otevřené a cenově efektivní kancelářské sady navržené a optimalizované tak, aby vyhovovaly potřebám našich zákazníků,“ uvedl Michael Bemmer, viceprezident pro Oracle Office. „Naši zákazníci mají nyní k dispozici flexibilitu, která jim umožňuje podporovat uživatele na široké škále zařízení a platforem, ať už jde o desktopy nebo veřejné či privátní cloudy. S produkty Oracle Office mohou firmy snížit náklady, pomoci zvýšit produktivitu i rychlost inovací.“

O společnosti Oracle

Společnost Oracle (NASDAQ: ORCL) celosvětově do­dává nejucele­nější, nejotevřenější a nejlépe integrovaný pod­nikový softwa­re a hardwarové sys­témy.  Další informace o společnosti Oracle najdete na www.oracle.com.

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

DigiZone.cz: ČT láká na jarní programové tipy

ČT láká na jarní programové tipy

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

DigiZone.cz: Flix TV má set-top box s HEVC

Flix TV má set-top box s HEVC

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)