Protipirátská organizace BSA posílila o tři nové členy

5. 8. 2009

[Tisková zpráva] Mezi nové tuzemské členy BSA patří i celosvětově známá společnost Embarcadero Technologies, která dodává populární databázové nástroje a vývojářské nástroje dříve prodávané pod značkou Borland. Členy se rovněž staly společnosti Minitab a Rosetta Stone. Noví členové se v podzimní protipirátské kampani zaměří na firmy užívající pirátsky jejich software.

PRAHA, 5. srpna 2009 – Další tři softwarové společnosti se připojily k tuzemské pobočce protipirátské organizace Business Software Alliance (BSA). Patří mezi ně výrobce databázových nástrojů Embarcadero Technologies, vývojáři softwaru pro statistickou analýzu Minitab a výrobce softwaru pro výuku cizích jazyků Rosetta Stone. Česká pobočka BSA tak nyní sdružuje 27 členů z různých oblastí softwarového odvětví. V Česku se podle poslední studie BSA užívá nelegálně 39 procent softwaru a ztráty softwarových firem tak v důsledku přesáhly zhruba 3,3 miliardy korun.

Tuzemští členové BSA využívají řady služeb: „Zastupujeme je například při vyšetřování případů pirátství a vyjednáváme o případném odškodnění, pokud jsou jejich práva dotčena. Rovněž mají možnost se aktivně účastnit protipirátských kampaní, které se zaměřují na firmy s vysokým výskytem nelegálního softwaru. Další takovou kampaň plánujeme na podzim a dotkne se zhruba 20 tisíc firem,“ řekl Jan Hlaváč, tiskový mluvčí protipirátské organizace BSA.

Piráti softwaru od Embarcadero budou mít těžší život
Nejznámějším novým tuzemským členem je společnost Embarcadero Technologies, která dnes kromě tradičních databázových nástrojů dodává i populární vývojářské nástroje v minulosti prodávané pod značkou Borland. „Naše produkty jsou v Česku díky své popularitě často užívány nelegálně. S pomocí BSA chceme proti tuzemským pirátům ostře zasáhnout,“ řekl Richard Kubát, zástupce společnosti Embarcadero pro ČR a SR. S produkty firmy Embarcadero mohou odborníci navrhovat, vyvíjet a provozovat softwarové aplikace a databázové systémy bez ohledu na používanou platformu či programovací jazyk.

Příchod nových členů odpovídá trendu posledních pěti let, během nichž došlo k rozšiřování členské základny organizace BSA a posilování jejího mezinárodního dosahu. V současnosti BSA na celosvětové úrovni sdružuje 27 softwarových společností a dalších 56 firem je členem na regionální úrovni. Kromě toho BSA úzce spolupracuje s více než 150 autorskopráv­ními organizacemi či sdruženími ze softwarového odvětví.

K tuzemským členům BSA patří společnosti Adobe, Altium, Apple, Attachmate, Autodesk, Bentley Systems, Corel, Dassault Systemes SolidWorks Corporation, DBA Lab S.p.A., Embarcadero, Famatech, FrontRange Solutions, Mamut, Materialise Software, Microsoft, Minitab, NedGraphics, O&O Software, Ringler-Informatik, Rosetta Stone, Scalable Software, SGS, Siemens, Staff & Line, Symantec, Tekla a společnost The MathWorks.

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem