Originální kazety HP do tiskáren LaserJet překonávají svou výkonností ostatní tonerové kazety

9. 2. 2011

[Tisková zpráva] PRAHA, 8. února 2011 – Originální tonerové kazety HP do tiskáren LaserJet překonaly svou výkonností ostatní tonerové kazety. Oznámila to společnost HP na základě zjištění z průzkumu třetí strany1.

V rámci průzkumu bylo testováno celkem 216 tonerových kazet dostupných v Evropě, na Blízkém východě nebo v Africe v porovnání s originálním spotřebním materiálem HP. V této studii bylo použito devět hlavních značek repasovaných nebo kompatibilních náplní. Výsledky byly následující:

• Při kombinaci všech kategorií problémů2 nevykázaly originální tonerové kazety HP v rámci studie žádné selhání v porovnání s průměrným 41,7% selháním u 216 náplní ostatních testovaných značek.
  • Originální tonerové kazety HP vytiskly v průměru 97 % vzorových stran klasifikovaných jako akceptovatelné pro všechny účely použití. U ostatních testovaných značek to bylo 61 %.
  • Z 216 testovaných kazet ostatních značek 87 zaznamenalo 50 % nebo více stran nepoužitelných nebo použitelných pouze v omezené míře.
  • Po dobu testování prokázaly originální kazety HP do tiskáren LaserJet spolehlivou přilnavost toneru. Strany vytištěné s použitím jiné než tonerové kazety HP vykazovaly problémy ve spojení s papírem. Pokud toner správně nepřiléhá, je větší šance, že se seškrábne nebo přenese na ostatní strany.
  • Většina tonerových kazet jiné značky než HP vytiskne bledší text a grafiku v porovnání s originálními kazetami HP do tiskáren LaserJet.

„Výsledky studie ukazují, že originální spotřební materiál HP trvale poskytuje více stran v profesionální kvalitě a rovněž produktivnější firemní prostředí než ostatní tonerové kazety,” uvedl Michal Šimon, ředitel LaserJet & Enterprise Solutions, divize Zobrazování a tisku pro Českou a Slovenskou republiku. „Na to, aby se zákazníci při nákupu kompetentně rozhodli, by proto měli zvážit nejen celkové náklady na nákup spotřebního materiálu, ale i jeho kvalitu, spolehlivost a produktivitu,“ dodává.

Tato studie třetí  strany se zaměřila na testování kvality tisku, spolehlivosti náplně, optické hustoty a přilnavosti tiskových kazet HP LaserJet pro tiskárny HP LaserJet P1505 (osobní tiskárna) a P4015 (tiskárna pro pracovní skupiny).

O společnosti HP

HP neustále vytváří  nové příležitosti pro uplatnění techno­logií, které  významně ovliv­ňují jednotliv­ce, firmy i celou společnost. Jako největší technologická firma světa nabízí HP špičkové  produkty zahrnující tis­kové řešení, osobní výpočetní  techniku, software, služby a IT infrastrukturu. Další informace o společnosti HP (NYSE: HPQ) jsou k dispozici na webu www.hp.com.

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře