Oslavte Den Země se zelenými aplikacemi z Ovi Store

[Tisková zpráva] Praha, 22. dubna 2010 – Den Země je pro mnohé lidi impulsem, aby se začali více zajímat o životní prostředí. O ekologických tématech se přitom můžete mnohé dozvědět i přímo z vašeho mobilního telefonu Nokia, a to díky řadě aplikací a her s ekologickou tematikou v Ovi Store.

Climate Mission je zdarma dostupná hra, ve které si můžete otestovat svůj důvtip a naučit se formou hry něco nového o problematice globálních klimatických změn a vlivu nejrůznějších procesů na ně. V průběhu hry budete muset nejprve začít třídit odpad, poté vysazovat stromy v savaně, pomůžete farmářům v Indii ochlazovat jejich políčka bílými kameny nebo zjistíte něco o tom, jak nám mravenci pomáhají udržet čistší vzduch.

Za zmínku určitě stojí také Green Explorer widget, což je bezplatně nabízená miniaplikace na plochu, která nabídne zajímavé tipy z oblasti ekologického cestování a životního stylu. S bezplatnou aplikací WWF EcoGuru si pak můžete jednoduše spočítat svoji vlastní ekologickou stopu a získat pár tipů na to, jak pomoci zlepšování životního prostředí. Pro ty, kteří to s ekologií myslí opravdu vážně, je tu také 101 Green Tips neboli 101 zelených tipů, které můžete získat za 34 Kč. V této jednoduše koncipované anglické příručce se dozvíte, jak snížit svůj dopad na životní prostředí a ušetřit přitom peníze, třeba při mytí podlahy.

Se snižováním dopadů na životní prostředí můžete začít přímo u vašeho mobilního telefonu Nokia. Zdarma dostupná aplikace Battery Extender Lite vám pomůže prostřednictvím několika nastavení snížit spotřebu elektrické energie (a tím i prodloužit výdrž) baterie. Za 18 Kč si můžete přikoupit aplikaci Green Charging Save Energy, která pohlídá optimální nabíjení mobilního telefonu a dá vám k dispozici informace o stavu jeho akumulátoru, včetně odhadu zbývající pohotovostní doby a doby hovoru.

Šetřit přírodu vám mohou pomoci i Ovi Mapy s bezplatnou automobilovou a pěší navigaci. Stačí zadat požadovanou adresu a dovedou vás k cíli optimální trasou. Uspoříte tak ujeté kilometry, palivo a tím i přírodu.

O společnosti Nokia
Společnost Nokia podporuje vzájemnou komunikaci a spojování lidí. Kombinuje pokročilé technologie s personalizovanými službami, které umožňují lidem zůstat blízko tomu, na čem jim záleží. Každý den se více než 1,2 miliardy lidí navzájem spojuje prostřednictvím zařízení od společnosti Nokia – od mobilních telefonů, přes pokročilé chytré telefony až po vysoce výkonné mobilní počítače. V současné době společnost Nokia prostřednictvím portálu Ovi (www.ovi.com) integruje své přístroje s inovativními službami, jako jsou hudba, mapy, aplikace, e-mail a mnohé další. Dceřiná společnost NAVTEQ je celosvětovým lídrem v oblasti digitálních map a navigačních služeb a společnost Nokia Siemens Networks je globálním poskytovatelem vybavení, služeb a řešení pro komunikační sítě.