Otavské strojírny zlepšují výrobní procesy s řešením Infor

16. 6. 2008

[Tisková zpráva] PRAHA – 16. června 2008 – Společnost Infor oznámila, že Otavské strojírny, a.s., strojírenský podnik zaměřený na oblast svařovaných konstrukcí, se rozhodly zavést řešení Infor ERP SyteLine s cílem zefektivnit oblast plánování výroby, řízení zakázek a nákupu. Řešení Infor ERP SyteLine je implementováno v rámci celého podniku firmou ITeuro, partnerem společnosti Infor.

Dříve Otavské strojírny tuto oblast řešily dílčími nespolupracujícími systémy, jejichž data nebyla sdílena v rámci celého výrobního cyklu. Systém Infor ERP SyteLine byl zvolen na základě výběrového řízení, jehož se zúčastnilo více než 15 společností. Jakmile bude řešení uvedeno do provozu, společnost Otavské strojírny očekává přínosy v oblasti plánování výroby, snížení zásob a zkrácení doby průchodu zakázky.

„Jako středně velká společnost jsme potřebovali takové ERP řešení, které by nám umožnilo spolupracovat s našimi zákazníky a dodavateli efektivněji,“ řekl Ing. Stanislav Archleb, generální ředitel společnosti Otavské strojírny, a.s. „Rozhodli jsme implementovat Infor ERP SyteLine, protože jeho funkcionalita splňuje specifické potřeby diskrétních výrobců a do budoucna umožní splnit požadavky postavené na našem aktuálním růstu a změnách na trhu.“

„Zvyšující se konkurence nutí české výrobce zkracovat dodací lhůty a to znamená přesně synchronizovat nabídkové a poptávkové procesy. Otavské strojírny jsou typickým představitelem strojírenského podniku na českém trhu, který se posledních několik let velmi dynamicky rozvíjí,“ řekl Václav Jakoubek, generální ředitel společnosti Infor Česká republika. „Obchodně specifické funkcionality Infor ERP SyteLine poskytují těmto podnikům obchodní nástroje podporující rychlejší a přesnější výrobu, prodej a zákaznické služby.“

Infor ERP SyteLine je řešení umožňující výrobním společnostem sladit nabídku s poptávkou a podporuje jejich obchodní a provozní výzvy. Infor ERP SyteLine je dynamické ERP řešení zaměřující se na potřeby výrobních společností, od konstrukce až po řízení zakázek, přičemž je postaveno na technologické platformě Microsoft.NET. Dovoluje podnikům zvyšovat spokojenost svých zákazníků, plánovat a rozvrhovat jednotlivé zakázky, rychleji a přesněji predikovat, minimalizovat chyby vyplývající z manuálních procesů, dodávat zakázky včas a redukovat úroveň zásob či naopak eliminovat jejich nedostatek.

Otavské strojírny, a.s. mají 50-ti letou tradici ve strojírenské výrobě, montáži a opravách se zákazníky mj. v Německu, Velké Británii a Španělsku. Zaměstnávají přes 200 pracovníků a spolupracují s celou řadou subdodavatelů. K výrobnímu programu patří svařované konstrukce, výroby bagrových lžic a dalších komponent pro stavební a zemědělskou techniku, kovovýroba a zakázkové svařování, a montáž konstrukčních cel­ků.

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET